Ponta, convins că Dragnea va candida la prezidențiale

0

Victor Ponta, preşedintele Pro România, susţine că liderul PSD Liviu Dragnea îşi va anula, miercuri, condamnările primite în ambele dosare, prin decizia Curţii Constituţionale, care a fost sesizată de către Florin Iordache, dar sesizarea ar fi fost scrisă de cineva de la CCR.

Victor Ponta susţine că Liviu Dragnea îşi anulează sentinţele date în ambele dosare în care a fost condamnat.

„Dragnea îşi va rezolva problema domniei sale miercuri la Curtea Constituţională printr-o sesizare făcută de Florin Iordache, dar de fapt scrisă de cineva de la Curtea Constituţională. Este o informaţie a mea şi chiar îi cunosc pe cei implicaţi. Un domn foarte apropiat de domnul Iordache, un domn pe care eu l-am respectat mult timp, dar care acum nu ştiu de ce îl consideră pe domnul Iordache…”, a afirmat Victor Ponta, duminică, la B1 TV.

„Dragnea îşi anulează sentinţele date de trei judecători în ambele dosare şi în cel în care e deja condamnat şi în acesta. Şi atunci de ce să mai dea ordonanţe, pentru cine să dea ordonanţe? Credeţi că moare de grija lui Nicuşor Constantinescu?”, a explicat fostul premier.

Victor Ponta a precizat că decizia de miercuri a CCR va privi toate dosarele din 2004 până în prezent: „Ceea ce se întâmplă miercuri e o chestiune care va privi toate dosarele din 2004 încoace, toate dosarele cu fapte de corupţie cu legea 78/2000, care ori sunt deja judecate şi atunci cei judecaţi, condamnaţi, care au executat pedeapsa, pe bună dreptate o să ceară despăgubiri de la statul român, dacă nu câştigă la CEDO. Cei care încă nu s-au judecat o iau de la capăt. Mai ciudat e că cererea s-a făcut şi pentru ce s-a judecat, adică cei cu 3 chiar dacă eşti la completul de 5”.

„Promisiunea pe care o are Dragnea este că îi vor anula toate deciziile de la judecătorii de la 3. Şi atunci se prescriu faptele. Pentru că în anul 2019 până la sfârşitul anului se vor judeca contestaţiile în anulare pentru că e vorba de foarte multe procese şi anul viitor probabil că se va da termen cum se dă acum la contencios, adică în 2022, 2023, 2024”, a precizat Victor Ponta.

Liderul Pro România a mai susţinut că Liviu Dragnea va candida la alegerile prezidenţiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.