Scandalul „Kelemen Hunor-interzis în Ucraina” ia proporții!

0

MAE anunţă că a luat notă de faptul că lui Kelemen Hunor i s-a refuzat accesul în Ucraina, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu având o discuţie cu liderul UDMR, şi că a solicitat Ambasadei Ucrainei informaţii cu privire la motivele deciziei.

MAE precizează că decizia administrativă privind interzicerea accesului cetăţenilor străini pe teritoriul Ucrainei aparţine exclusiv autorităţilor ucrainene, misiunile diplomatice şi oficiile consulare acreditate în Ucraina neavând un rol în cadrul acestei proceduri.

,,Asemenea decizii pot fi atacate pe cale judecătorească în faţa instanţelor din Ucraina doar de către persoana în cauză”, anunță MAE.

Ministerul de Externe ungar l-a convocat, luni, pe ambasadorul Ucrainei la Budapesta, în legătură cu refuzul autorităţilor ucrainene de a-i permite preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, accesul în Ucraina, informează agenţia MTI.

Într-o declaraţie acordată agenţiei MTI, secretarul de stat în MAE ungar Tamas Menczer a calificat drept ”inacceptabil” gestul autorităţilor ucrainene.

Kelemen Hunor a declarat că a prezentat la frontireră un paşaport diplomatic românesc şi, ca atare, a informat şi MAE român despre incident

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.