Alarmant: România, liderul UE la numărul deceselor provocate de accidente rutiere!

Share:

Un raport realizat de Comisia Europeană a arată că România are cele mai periculoase drumuri din cele 28 de state membre ale UE.

România a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, cu o rată a deceselor de 96 pe an, scrie ziarul britanic The Sun. Bulgaria și Letonia au fost următoarele regiuni cele mai riscante care au condus cu 88 și 78 de accidente la un milion de persoane. Croația (77), Polonia (76) și Ungaria (64) au, de asemenea, rate mari de deces la milionul de locuitori.

Studiul arată că Marea Britanie este cel mai sigur loc în care puteți conduce. Statisticile arată că în Regatul Unit rata mortalității în accidente rutiere este de 28 de persoane la un milion. De asemenea, Danemarca (30) și Irlanda (31) sunt țări foarte sigure, unde drumurile sunt bune și șoferii precauți.

Mai mult de 25.000 de decese au fost înregistrate pe drumurile UE anul trecut, cu o scădere cu un procent față de anul trecut.

Cifrele vin după un anunț că toate mașinile noi din UE vor fi echipate cu un dispozitiv care să împiedice conducerea vehiculelor peste limita de viteză până în 2022.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.