România caută prima victorie, în preliminariile EURO 2020 de handbal, mânată de puștiul Andrei Buzle

Share:

Naționala masculină de handbal a României întâlnește joi (ora 18.00), în Sala Polivalentă din Târgoviște, selecționata Lituaniei, în primul meci al unei duble decisive pentru calificarea la EURO 2020. Învinși de Portugalia și Franța în primele două meciuri din preliminarii, tricolorii nu își pot permite alți pași greșiți.

Fără căpitanul Mihai Popescu (accidentat) – cel mai bun handbalist român în 2016-2018, extrema Vali Ghionea (retras de la națională) și cei mai buni jucători din Liga Zimbrilor (centrul Cristian Fenici – 2017 și interul Alexandru Csepreghi – 2018), absenți din motive personale, România schimbă generațiile, în tentativa de a juca din nou la un turneu final după două decenii.

”Putem să-i batem”

Tricolorii se pregătesc la Târgoviște și speră să nu pățească precum naționala lui Victor Pițurcă în 2008, 0-3 la Cluj.

Centrul Andrei Buzle (19 ani), de la Academia Barcelonei, este pariul selecționerului Manuel Montoya pentru aceste meciuri.

”Cred în șansa pe care o avem. Sunt două meciuri importante. Simt că avem șansă mai mare de a câștiga primul meci, fiind acasă. Să dăm tot ce putem în primul meci, iar după aceea, în meciul din deplasare, sunt convins că putem să-i batem. În sportul de echipă, e un lucru normal să se schimbe generațiile. Tot timpul trebuie să existe o balanță între tineri și cei mai experimentați”, zice Buzle. ”Văd lucrurile într-o anumită formă, prind experiență. Am prins niște idei, pe care poate le-aș fi prins sau nu aici”, caracterizează Andrei Buzle experiența spaniolă.

Voica: ”Sunt vitale”

Antrenorul secund Eliodor Voica este conștient de momentul dificil pe care îl traversează handbalul masculin.

”Aceste meciuri sunt cele mai importante meciuri pentru noi. Sunt vitale. Problema nu este de integrare, pentru că toți sunt ambițioși. Ne afectează absența lui Popescu și a lui Sadoveac, accidentați. Lituania a fost mereu o echipă care a pus probleme tuturor. Franța, Portugalia nu au câștigat simplu. Este cel mai important meci și trebuie să facem tot ce depinde de noi, ca să-l câștigăm”.

La doar 23 ani, Dan Racoțea (jucător în Liga Campionilor cu Wisla Plock) este stâlpul defensivei tricolore (2.02 metri/100 kg). Apărătorul știe ce-l așteaptă contra reprezentativei ex-sovietice: ”Suntem conștienți de importanța meciurilor. Avem nevoie de cele două victorii. Suntem la egalitate, ca forță. Va fi greu, dar nici lor nu le va fi ușor cu noi”.

De unde se pot procura bilete

Bilete de intrare la meciuri România – Lituania, de joi, pot fi achiziționate de pe site-ul federației. (http://frh.ro/bilete). La acest joc, al treilea susținut de României în preliminariile pentru Campionatul European de handbal masculin din 2020, intrarea este generală: 10 lei de persoană. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de intrare gratuită. Biletele pot fi achiziționate și de la Sala Polivalentă din Târgoviște.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.