Trump, noi declarații șocante

0

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că nu intenţionează să restabilească politica de separare a familiilor de migranţi, care a încetat în iunie 2018 ca urmare a tulburărilor pe care le-a provocat.

„Nu intenţionăm să facem acest lucru”, a spus el, subliniind în acelaşi timp că această măsură a avut un efect descurajator real. „Când nu aplici această măsură, aceasta atrage mult mai mulţi oameni până la frontieră”, a spus el.

„Eu sunt cel care a pus capăt acestei politici”, a spus Trump, afirmând că sistemul a fost pus în aplicare de predecesorul său democrat Barack Obama.

În primăvara anului 2018, transferul a peste 2.300 de minori în adăposturi şi imaginile cu copii plângând au provocat un scandal, chiar şi în rândurile republicanilor, determinându-l pe Trump să facă un pas înapoi.

Preşedintele american a cerut încă o dată legi mai stricte privind imigraţia şi a denunţat ceea ce el numeşte „obstrucţionarea” adversarilor democraţi în acest dosar.

„Avem cele mai slabe legi din lume”, a spus preşedintele american, cu ocazia primirii în Biroul oval a omologului său egiptean, Abdel Fattah al-Sissi. ”Democraţii din Congres nu vor să acţioneze. Ei doresc frontiere deschise, ceea ce înseamnă că doresc infracţionalitate, doresc ca drogurile să se reverse în ţara noastră”, a afirmat Trump.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat duminică demiterea secretarului pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, care s-a aflat în prima linie pentru a apăra controversata politică de imigraţie a liderului de la Casa Albă. Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una din priorităţile preşedinţiei sale. El atacă frecvent vulnerabilităţile legislaţiei americane în domeniu şi s-a angajat într-o luptă cu Congresul pentru a obţine finanţarea unui zid la frontiera sudică.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.