Ministrul Pintea trimite Corpul de Control la Spitalul Elias

Sorina Pintea a trimis Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală. Potrivit ministrului Sănătăţii, decizia vine în urma unei sesizări privind anumite materiale folosite în blocul operator – Ortopedie, care nu ar corespunde din punct de vedere calitativ.

„Este vorba despre o sesizare privind anumite materiale care se folosesc în blocul operator, respectiv Ortopedie, care nu ar corespunde calitativ”, a explicat ministrul Sorina Pintea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ministrul Sănătăţii a spus că doreşte să se asigure că nu a fost afectată siguranţa pacienţilor.

„Din primele informaţii ştim că aceste contracte de furnizare a acestor materiale au fost anulate, dar dorim să vedem exact dacă utilizarea acestora nu a pus în pericol siguranţa pacientului. De aceea, inspectorii DSP vor verifica aceste aspecte în cursul zilei de azi, iar în această după-amiază voi avea un raport preliminar cu primele concluzii”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

SorinaPintea a precizat că se va verifica dacă şi câte dintre materialele furnizate au fost utilizate, precizând că nu este afectată activitatea medicală în spital.

Întrebată cum a ajuns Spitalul Elias în această situaţie, Sorina Pintea a răspuns: „Paradoxal, respectând procedurile de achiziţie în sensul că au achiziţionat produsul la cel mai mic preţ, neţinând cont de raportul calitate-preţ”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.