Ponta susține că Dragnea o va schimba pe Dăncilă

0

Fostul premier Victor Ponta o avertizează pe Viorica Dăncilă că Liviu Dragnea i-a pus gând rău. În opinia lui Ponta, Carmen Dan ar putea fi noul premier al României.

Liviu Dragnea a criticat-o, în ultimele zile, de mai multe ori pe Viorica Dăncilă, atât din cauza OUG pe justiție, pe care s-a angajat că le dă și nu s-a ținut de cuvânt, dar și din cauza celor două femei ministru, Rovana Plumb și Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, care trebuie să demisioneze din Guvern, în viziunea liderului PSD, dar nu și în cea a premierului.

Victor Ponta crede că Dăncilă e următoarea „victimă” a lui Dragnea, deși șeful social-democraților a promis că nu lasă țara fără premier.

„E semn că dacă scapă mâine de dosar, următoarea victimă e doamna Dăncilă. Așa a zis și cu Grindeanu, așa a zis și cu Tudose. E următoarea pe listă. Doamna Carmen Dan e viitorul prim-ministru. Dacă PSD ia 30% la alegeri, iar Pro România ia 10%, imediat vin 20 de deputați la noi”, a spus Victor Ponta la România TV.

„CCR va da decizia ca să îi scape pe Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov”

Curtea Constituțională a României (CCR) se va pronunța, joi, de la ora 10.00, asupra conflictului juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție. Victor Ponta e convins că judecătorii vor decide în favoarea unui conflict constituțional, fapt ce i-ar favoriza pe Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

„Da, așa cred că se va întâmpla. Da, CCR așa va vota. Se va bloca Curtea Supremă, vreo 2-3 ani vor fi tot felul de contestați. Eu cred că toată această ceartă dintre domnul Dragnea și Toader e un fake. Dragnea nu a vrut niciodată să se dea amnistia, din cauza celor din PSD, care au probleme. Mulți oameni de afaceri care l-au sprijinit pe Dragnea, în 2016, ar scăpa și ei. Patronii de presă, domnul Ghiță, pe bună dreptate spune, „poate dă domnul Dragnea, să scap”, dar domnul Dragnea nu dă, ca să nu scape. Mâine, dacă CCR dă decizia, scapă domnul Dragnea și domnul Vâlcov.”, a spus Victor Ponta, miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Magistrații CCR au decis, în ședința de miercuri, să amâne pentru joi pronunțarea, termenul scurt fiind dat tocmai din cauza unor probleme de sănătate ale judecătorului raportor Petre Lăzăroiu, care urmează să se opereze la coloană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.