Război comercial (total) între SUA și Uniunea Europeană

0

Comisia Europeană a întocmit o listă de importuri din SUA în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro (22,6 miliarde de dolari) care vor avea taxe vamale sporite, în urma disputei privind subvenționarea industriei aeronautice, informează Reuters.

Președintele Donald Trump a amenințat, marți, că va impune taxe vamale crescute pe produse din Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari pentru ceea ce consideră Washingtonul drept subvenții acordate constructorului european Airbus.

Măsurile UE vine în contextul plângerii înaintată Organizației Mondiale a Comerțului asupra subvențiilor acordate de Guvernul american companiei Boeing. OMC nu a luat o decizie finală în aceste cazuri.

Diplomatii UE au declarat ca se asteapta ca din partea Comisiei sa publice o lista de produse pe 17 aprilie si să inceapa un proces de consultare publica, dupa care lista ar putea fi ajustata.

UE a cerut inițial ca OMC să autorizeze contramăsuri de 12 miliarde de dolari. Decizia arbitrului ar putea să nu fie adoptată înainte de martie 2020. În cazul SUA, o decizie a OMC ar putea veni în iunie sau în iulie anul acesta.

Disputa dintre Statele Unite și Europa privind plângerile reciproce de ajutor ilegal acordat giganților aeronautici a trenat timp de un an.

Cazul se află în atenția OMC de aproape 15 ani și se apropie de etapa finală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.