Alegeri Finlanda: Social-democrații, victorie la limită în fața extremiștilor!

0

Social-democraţii finlandezi au câştigat alegerile legislative organizate duminică, potrivit primelor rezultate ale scrutinului. Partidul a obţinut 17,7 din voturi, putând astfel conta pe 40 din cele 200 de locuri din Parlament, a informat Ministerul de Justiţie din Finlanda. Rezultatele finale vor fi făcute publice abia miercuri.

Liderul social-democraţilor finlandezi, Antti Rinne a revendicat victoria în aceste alegeri – prima după 1999. Între timp, social-democraţii au participat în multe guverne, dar fără să câştige primul loc.

Rinne avre la dispoziţie un răgaz până la sfârşitul lunii mai pentru a forma noul guvern. „Dorim să redăm cetăţenilor noştri încrederea poporului finlandez.”, a spus el la televiziunea de stat.

Partidul său nu este cu mult înaintea Finlandezilor, de dreapta, formaţiune care poate conta pe 39 de locuri în Parlament cu 17,5% din voturi.

Coaliția națională conservatoare câştigă 38 de locuri. Partidul de centru al primului ministru, Juha Sipila este „retrogradat” pe locul al patrulea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.