Procesul lui Dragnea, amânat pentru 20 mai

Share:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat luni, pentru 20 mai, judecarea dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Liviu Dragnea a ieşit de la Înalta Curte la 15.20.

El a fost asaltat cu întrebări de jurnalişti, dar spus că „nu vorbesc nimic aici”.

Preşedintele PSD şi-a făcut loc cu greu până la maşină, în huiduielile protestatarilor şi aplauzele susţinătorilor („Dragnea Preşedinte!”), şi a plecat.

Completul de cinci judecători de la ÎCCJ a decis amânarea și a stabilit un nou termen pe 20 mai, ora 11.00, pentru ca avocații să-şi pregăteasca apărarea cu privire la cererile procurorului DNA de sesizare a CCR.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a susţinut nevinovăţia până la sfârşit şi a spus că este un proces politic.

„Sunt total nevinovat şi vreau să vă asigur, indiferent de ce veţi decide, că nu am ştiut despre cele două că nu merg la serviciu şi părerea mea este în continuare că acest dosar e unul politic şi că timpul va confirma acest aspect”, a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că nu cunoştea dacă Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica erau membre de partid.

„În timpul campaniilor electorale, eu mergeam în judeţ. Nu se câştigă din birou. Normal că în perioada campaniilor era treabă multă, dar erau zeci de voluntari. Stoica şi Botorogeanu nu ştiu dacă erau membre de partid. Citind dosarul, eu nu ştiam rostul lor de acolo sau ce făceau ele acolo. Ca şi acum, avem Birou Permanent Naţional. Sunt cei din birou, iar pe margine sunt zece-douăzeci de tineri. Că ele stăteau şi în restul timpului la partid, eu nu ştiu ce să spun. Practic, participarea la aceste şedinţe poate fi pusă pe seama celor aleşi. Ei sunt parte din structura partidului. Nu ştiu de ce cele două femei participau. Speram că erau membri de partid”, a declarat Liviu Dragnea în faţa judecătorilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.