CSM răspunde CCR în privința completurilor specializate

0

CSM a răspuns CCR privind situația completurilor specializate, urmând ca judecătorii constituționali să ia mâine o decizie.

Analiza transmisă de CSM nu arata că legea ar obliga ÎCCJ să inființeze completuri specializate, existând mai multe instanțe din țară care nu au aplicat această regulă.

Un articol din legea privind organizarea judiciara prevede că ÎCCJ poate aproba infiintarea unor completuri specializate, fiind vorba, asadar, despre o optiune.

„La inceputul fiecarui an, Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la propunerea presedintelui sau a vicepresedintelui acesteia, poate aproba infiintarea de completuri specializate in cadrul sectiilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in functie de numarul si natura cauzelor, de volumul de activitate al fiecarei sectii, precum si de specializarea judecatorilor si necesitatea valorificarii experientei profesionale a acestora,” este prevederea din lege.

Liviu Dragnea a invocat, in procesul in care este judecat, faptul că in prima instanta nu a fost judecat de un complet specializat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.