Augustin Lazăr va încasa o pensie de peste 66.700 de lei!

0

Augustin Lazăr și-a depus de curând dosarul de pensionare. Călin Popescu Tăriceanu a susținut faptul că Lazăr va avea o pensie “grasă”, cea care va fi cea mai mare din România. Până ca cel din urmă să se pensioneze, Gheorghe Bălășoiu era românul cu cea mai frumoasă pensie din țară. Augustin Lazăr se pregătește de indemnizația lunară de 27.000 de lei pe lună. Actualul procuror se pregătește de finele carierei luptându-se să rămână în funcție până în ultima zi a mandatului. Acesta ignoră efectele acțiunilor sale din perioada regimuli comunist. Singura miză este pensia care o va încasa dacp ar ieși din activitate în calitate de procuror cu funcție de execuție.

Fostul procuror încasa: 73.890 de lei brut, 66.701 de lei net, conform informațiilor Bugetul.ro. Antena 3 a indicat faptul că actualul procuror, Lazăr, se pregătește de pensionare și este vizat de o indemnizație exrem de mare. „La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. Augustin Lazăr se încadrează în prim a categorie a pensiei potrivit legii, ieșit la pensie va putea beneficia de pensie egală cu echivalentul la 80% din veniturile realizate în ultima lună de activitate. Acesta a încasat o indemnzație de 304.137 de lei pe an de la Curtea Constituțională.

“După cum știți, în 27 aprilie 2019 expiră mandatul Procurorului General și este firesc în acest context să îmi depun o cerere de pensionare”, a declarat Toader.Întrebat despre interviul pe care l-a dat cu ministrul Tudorel Toader pentru a ocupa încă un mandat funcția de procuror general, Lazăr a explicat: “Eu mi-am făcut datoria, dar după cum s-a văzut, această procedură este discutabilă, este contestabilă”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.