Nicușor Dan acuză: „Gabriela Firea dezinformează. O aștept în instanță!”

0

Consiliul General al Municipiului București a votat ieri, la propunerea Gabrielei Firea, mărirea parametrilor de construire pe terenurile încadrate cu funcțiunea V3b – baze sportive în Planul Urbanistic General.

Prin comunicatul de azi, Gabriela Firea continuă să dezinformeze:

  1. Spune că proiectul este necesar pentru Euro 2020. DAR Pentru Euro 2020 sunt necesare modernizări la patru stadioane. Pentru fiecare dintre acestea se poate da o derogare pentru lucrări de utilitate publică în temeiul Legii 24/2007, așa cum Consiliul General a dat ieri pentru Stadionul Dinamo și nu s-a opus nimeni. Nu este nevoie să se schimbe regulamentul de construire pentru toate zecile de spații cu funcțiunea V3b din București.
  2. Spune că se referă strict la investiții publice. DAR Nici regulamentul Planului Urbanistic General, nici modificarea sa aprobată ieri, nu limitează investițiile la cele publice, multe din terenurile cu funcțiunea V3b având proprietari privați.
  3. Spune că Hotărârea nu se aplică cluburilor Fratelli, Bamboo, Le Gaga. DAR La momentul autorizării acestora funcțiunile autorizate pe terenurile V3b nu erau bine definite, singurul element evident de nelegalitate fiind încălcarea procentului maxim de ocupare a terenului POT. Prin modificarea POT de la 30% la 70% motivul de nelegalitate dispare.

Îi atrag atenția doamnei Firea (este totusi primar de trei ani) că nu există noțiunea de “procent maxim de construcții”. Noțiunea definită de Legea 350/2001 este “procent de ocupare a terenului – POT”. Regulamentul Planului Urbanistic General include circulațiile și platformele din zonele V3b în calculul POT. Regulamentul Planului Urbanistc General prevedea un POT maxim de 30% (inclusiv circulații și platforme), prin votul de ieri acesta ajunge la 70%.

O mai întreb pe doamna Firea dacă consideră că cluburile Fratelli, Bamboo, Le Gaga nu sunt amplasate legal în zona V3b, ce a facut în privința lor de la începutul mandatului?

O aștept pe doamna Firea în instanță. În așteptare, îi aduc aminte că a pierdut deja două litigii pe care le-am avut pe acte inițiate de domnia sa:

-Tribunalul a suspendat autorizația emisă de Gabriela Firea pentru compexul de blocuri și birouri din Calea Floreasca

-Curtea de Apel a anulat hotărârile de înființare a companiilor municipale si multe alte litigii în care a încercat să apere acte ilegale emise în mandatul primarului Oprescu.

Nicușor Dan

Deputat de București

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.