Dăncilă s-a întâlnit la Varșovia cu omologul său polonez

Share:

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit miercuri, la Varşovia, cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, eveniment în cadrul căruia demnitarul român a salutat importanţa declaraţiei adoptate la reuniunea de la Varşovia, exprimându-şi convingerea că aceasta va contribui la configurarea viitorului UE.

Cei doi lideri, care s-au întâlnit în marja reuniunii aniversare a premierilor statelor din Europa Centrală şi de Est, care au aderat la Uniunea Europeană după 1 mai 2004, au mai abordat aspecte legate de cadrul financiar multianual, politica de coeziune şi politica agricolă comună. Premierul român a susţinut importanţa tuturor politicilor promovate la nivelul UE, acestea trebuind să se regăsească în cadrul financiar multianual, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis Agerpres.

Şeful guvernului polonez a apreciat rezultatele preşedinţiei exercitate de România la Consiliul Uniunii Europene şi, în context, a solicitat cooperarea ţării noastre în sprijinul dezvoltării politicii europene de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii.

De asemenea, premierii României şi Poloniei au abordat aspecte ale dezvoltării macro-regionale de interes comun, referindu-se la Iniţiativa Celor Trei Mări şi la proiectul Via Carpatia.

În privinţa cooperării bilaterale, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi omologul său polonez au apreciat caracterul benefic al primei runde de consultări interguvernamentale româno-poloneze de la Varşovia, din 25 mai 2018.

Şeful Executivului de la Bucureşti a relevat valoarea adăugată pe care acest tip de consultări o generează în planul relaţiilor bilaterale şi a reafirmat intenţia Guvernului României de a organiza la Bucureşti, în semestrul al II-lea al anului în curs, cea de-a doua rundă a acestui format, completată de un forum economic.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a pledat pentru conferirea unui plus de substanţă cooperării economice dintre cele două ţări, pronunţându-se în favoarea creşterii volumului schimburilor comerciale bilaterale şi a sporirii investiţiilor poloneze în România şi a celor cu capital românesc în Polonia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.