Noi detalii șocante despre moartea lui Răzvan Ciobanu

0

Range Rover-ul condus de Răzvan Ciobanu este produs în anul 2014, are 2,3 tone și a primit 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP. Expertiza preliminară a mașinii arată că airbag-urile s-au declanșat la 160 de km la oră, momentul impactului.

Răzvan Ciobanu va fi condus joi pe ultimul drum, dar misterul în jurul morţii sale se adânceşte pe măsură ce noi detalii ies la iveală din anchetă. Astfel, dacă airbag-urile s-au declanșat la 160 de km la oră, în momentul impactului, asta înseamnă că viteza era mult mai mare când maşina circula pe şosea, ea rulând aproape un kilometru pe câmp.

Pe de altă parte, maşina pe care o conducea Răzvan Ciobanu oferă o siguranţă de 91% pentru şofer, moartea designerului într-un asemenea automobil ridicând mari semne de întrebare. Modelul acesta de Range Rover este prevăzut inclusiv cu un airbag pentru pietoni. Acesta se deschide cu 60 de milisecunde după ce senzorii au depistat un posibil impact frontal cu un pieton și reduce leziunile provocate.

Cu toate acestea, raportul procurorilor indică un cumul de leziuni interne grave suferite de Răzvan Ciobanu, ca şi cum acesta nu ar fi beneficiat de nicio protecţie. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa spun că moartea lui Răzvan Ciobanu a fost una violentă, el suferind o ruptură de aortă cu hemoragie internă, ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. În urma accidentului, Ciobanu a fost proiectat în afara autovehiculului, cu faţa în jos, poziţia sa fiind schimbată de către medicii SMURD pentru aplicarea procedurilor specifice.

„Din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.