Șoc în SUA. Templul Satanic, recunoscut ca biserică oficială!

Share:

Templul Satanic a obţinut statutul de biserică oficială în Statele Unite ale Americii. Sediul central al acestei organizații religioase se află în orașul Salem din Massachusetts, oraș asociat adesea cu vrăjitoria.

Fiscul american spune că Templul Satanic îndeplinește condițiile cerute pentru a fi recunoscută ca biserică legitimă, beneficiară de scutiri de taxe, față de simplele asociații caritabile.

Templul Satanic se consideră strict separat de biserică și se stat și spune că luptă împotriva discriminării religioase.

Credincioșii acestei noi forme de religie se roagă lui Lucifer, recită „Ave Satan” și își arată adorația față de coarnele diavolului în timpul ceremoniilor care se desfășoară în fața unei cruci răsturnate.

Adepții noii religii se roagă lui Baphomet, un idol cu cap de capră care este venerat de adepții ocultismului de multă vreme.

Templul Satanic se descrie ca „organizație religioasă non-teistică dedicată practicii Satanice și promovării drepturile Satanice”. „Templul înțelege figura lui Satan ca simbol al naturii inerente a omului, reprezentativă pentru rebelul etern, căutarea iluminată și libertatea personală mai degrabă decât o zeitate supranaturală„, conform website-ului organizației. Într-un interviu oferit New York Times, unul dintre co-fondatori afirmă că nu crede cu adevărat în existența Diavolului, ci în separarea strictă a bisericii de stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.