Divergențe în cadrul guvernului italian. Premierul cere demisia unui secretar de stat al Ligii!

Premierul italian, Giuseppe Conte, cere îndepărtarea unui secretar de stat al Ligii, suspectat de corupție, o mișcare care accentuează disensiunile din interiorul coaliței de la Roma. 

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a cerut joi plecarea din funcţie a lui Armando Siri, un secretar de stat al Ligii (extrema dreaptă) suspectat de corupţie şi care face obiectul unor puternice tensiuni cu Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), relatează AFP.

”Voi înscrie pe ordinea de zi a viitorului consiliu de miniştri propunerea mea de revocare a numirii” lui Siri, a anunţat Conte într-o declaraţie în faţa presei.

”Dar aceasta nu înseamnă că eu cred că Armando Siri este vinovat”, a insistat Giuseppe Conte, făcând apel la Ligă să evite ”o reacţie corporatistă” şi la M5S să se ferească ”să revendice o victorie politică”.

Armando Siri, secretar de stat la Ministerul Infrastructurilor şi Transporturilor, un apropiat al lui Matteo Salvini, şeful Ligii, este suspectat că ar fi obţinut 30.000 de euro sau că i s-ar fi promis că va obţine, din partea unui antreprenor, Paolo Franco Arata, pentru a face să fie adoptate amendamente legislative favorabile afacerilor antreprenorului în energia eoliană.ac

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.