Vizită de lucru a ministrului Deneș în județul Ialomița

0

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, vineri, o vizită de lucru în județul Ialomița. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, și de directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu iar din delegație au mai făcut parte și directorul Administrației Bazinale de Apă Buzău, Marilena Stoian dar și directorii SGA Buzău și Direcției Silvice Ialomița.

Vizita de lucru a ministrului Ioan Deneș a început cu prezentarea, la Slobozia, a obiectivelor de investiții derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP), în acest an, în județul Ialomița. Suma totală alocată în 2019 pentru investițiile ce vor fi derulate de MAP în acest județ este de 9,53 milioane de lei. Pentru domeniul ape sunt alocați 2,44 milioane de lei iar pentru domeniul păduri – 5,09 milioane de lei (lucrări de regenerare a pădurilor – 4 milioane de lei, investiții din Fondul de Accesibilizare – 39 mii lei și investiții de la bugetul de stat – 1,05 milioane de lei). Totodată, ministrul Ioan Deneș a reamintit faptul că în ceea ce privește derularea proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți (CIPN) în acest județ, platforma de compost existentă în comuna Roșiori a fost dotată, în luna martie a acestui an, cu utilaje – un tractor, două remorci, o mașină de împrăștiat gunoi, o cisternă vidanjă, un încărcător frontal și un tocător de resturi vegetale. De asemenea, pentru UAT Ciochina licitația pentru contractarea  lucrărilor de construcție pentru obiectivul “Platforma de colectare și managementul gunoiului de grajd în localitatea Ciochina” a fost lansată, urmând ca anul viitor investiția să fie finalizată. Cele două obiective de investiții din cadrul proiectului CIPN însumează peste 2 milioane de lei.

La întâlnirea cu ministrul apelor și pădurilor,Ioan Deneș, care s-a încheiat cu o conferință de presă, au participat prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, senatorul Marian Pavel, deputatul Ștefan Mușoiu, precum și alți factori locali.

Ulterior, delegația condusă de ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, însoțită de prefectul județului Ialomița, s-a deplasat în municipiul Fetești, unde a avut loc o întalnire cu primarul localității, Sorin Gafițoi. În cadrul întâlnirii, directorul ABA Buzău a prezentat obiectivul de investiții „Punerea în siguranță a liniei de apărare de la Dunăre pe sectorul identificat cu risc tehnologic semnificativ”, investiție ce va fi finanțată prin POIM și va fi implementată în două judeţe, respectiv Ialomița și Călăraşi. Valoarea totală estimată a proiectului este de 48,2 milioane de euro (cu TVA) din care 33,2 milioane de euro aferente județului Ialomița.

Lucrările, în acest județ, vor consta în:

  • Punerea în siguranță a digului de pe malul drept al fluviului Dunărea, pe brațul Borcea, pe raza localității Stelnica. Aici lucrările propuse constau în reabilitarea digului existent de la Bentu, cu stabilizarea malurilor și îndepărtarea șenalului navigabil, pe o lungime de 1000 ml, dar și realizarea unei linii de apărare la limita intravilanului și încastrarea acesteia în digul existent printr-un dig, pe o lungime de 800 ml.
  • Lucrări de apărare împotriva inundațiilor în municipiul Fetești. Pentru apărarea localităţii Feteşti, respectiv a cartierului Buliga, sunt propuse realizarea a 6700 m de dig de apărare, parapet din beton în continuarea digului, pe o lungime de circa 600 m, dar și subtraversări pentru evacuarea apelor din incintă, în zonele canalelor de irigații existente.

Vizita de lucru a delegației conduse de ministrul Ioan Deneș s-a încheiat cu inspectarea zonelor cu puncte critice pe Brațul Borcea, km. 34 – zona Bentu, mal drept și zona intravilan Stelnica, mal stâng.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.