Sfidare: Phenianul a testat mai multe rachete în Marea Japoniei!

0

Phenianul a testat mai multe rachete, probabil una cu rază scurtă de acțiune, în ciuda negocierilor de pace purtate recent de liderul suprem Kim Jong-un atât cu SUA, cât și cu Rusia.

Coreea de Nord a lansat sâmbătă dimineaţă mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune din localitatea de coastă Wonsan înspre Marea Japoniei, potrivit Yonhap, care citează conducerea Statului Major din Coreea de Sud, informează Reuters, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, autorităţile americane şi cele sud-coreene analizează în prezent detaliile lansării rachetelor neidentificate, care s-a produs în jurul orei locale 9.

Înaltul comandament militar sud-coreean nu a fost imediat disponibil pentru comentarii, în timp ce purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei de la Seul a declarat că este în curs verificarea raportului.

La sfârșitul lui aprilie, în timpul summitului cu preşedintele Vladimir Putin de la Vladivostok, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat că pacea şi securitatea Peninsulei Coreene vor depinde în întregime de atitudinea viitoare a Statelor Unite, potrivit agenţiei KCNA.

Această remarcă este percepută ca o modalitate prin care liderul de la Phenian intenţionează să menţină presiunea asupra Washingtonului, pentru ca acesta să se flexibilizeze şi să accepte solicitările nord-coreene de reduce a sancţiunilor, în comparaţie cu poziţia SUA din timpul summitului de la Hanoi din februarie care a eşuat, aşa cum a declarat Kim la începutul acestei luni.

Liderul nord-coreean a spus atunci că va aştepta „până la sfârşitul acestui an” pentru ca SUA să devină mai flexibilă.

Potrivit experţilor, zona aleasă pentru lansare are un rol important în schema testărilor nord-coreene de rachete şi proiectile şi a mai fost utilizată pentru testarea armelor cu rază lungă de acţiune, aminteşte EFE.

Circa 10,1 milioane de persoane în Coreea de Nord, adică aproape jumătate din populaţia ţării, suferă de o ”lipsă severă de alimente” ca urmare a deciziei guvernului de a reduce raţiile la alimente la un nivel fără precedent pentru această perioadă a anului.

Conform unei evaluări la care a participat Programul Alimentar Mondial (World Food Programme – WFP), în Coreea de Nord consumul de alimente s-a redus drastic, diversitatea hranei este minimă şi familiile se văd nevoite să renunţe la o masă pe zi sau să mănânce mai puţin, aceasta din cauza celei mai slabe recolte pe care această ţară a avut-o în ultimul deceniu.

”Fără sprijin umanitar, milioane de oameni ar putea suferi de foamete”, a avertizat la o conferinţă de presă la Geneva purtătorul de cuvânt al WFP, Herve Verhoosel.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.