Teodorovici exclude varianta demiterii lui Vâlcov și Triculescu!

Share:

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorivici a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, că nu s-a discutat despre înlocuirea președintelui ANAF, Mihaela Triculescu sau a consilierului pe probleme economice, Darius Vâlcov, în contextul informațiilor apărute în spațiul public.

„Va spun clar ca nu a discutat nimeni despre un astfel de subiect !”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a răspuns în acest fel la întrebarea legată de o posibilă decizie de înlăturare a șefei ANAF Mihaela Triculescu și ulterior a lui Darius Vâlcov, consilier al premierului pe probleme economice.

Informația furnizată de „Adevărul”, potrivit căreia Viorica Dăncilă ar pregăti debarcarea celor doi, vine în contextul în care vineri premierul a decis să renunțe și la serviciile Ancăi Alexandrescu, un alt om apropiat al lui Liviu Dragnea, asemenea lui Darius Vâlcov.

Întrebată de ce e luat decizia de a renunța la Anca Alexandrescu, Dăncilă a spus doar că experiența acesteia este necesară la partid, în cadrul departamentului de comunicare, în perioada campaniei electorale.

Ministrul Eugen Teodorovici și-a exprimat totuși, vineri, nemulțumirea față de activitatea șefei ANAF, Mihaela Triculescu, spunând că acticitatea acesteia va fi evaluată în prima jumătate a anului.

„Sarcina pe care orice șef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis a vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulțumit, nu am să spun altfel decât este situația reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbați. Are obligația ca până la final de prim semestru, când facem prima rectificare, să rămână în planul de colectare impus de ministrul de Finanțe. Pe lână cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligația ANAF este de 30%, să vină măsuri mai eficiente de colectare”, a spus ministrul..

Mihaela Triculescu a fost numită în luna ianuarie în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după revocarea lui Ionuţ Mişa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.