UDMR îi cheamă pe români la referendumul din 26 mai

0

Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR, care candidează din nou la alegerile din 26 mai, susţine că cetăţenii ar trebui să participe la referendum şi să răspundă cu „Da” la întrebări. Winkler consideră că ordonanţele de urgenţă ar trebui folosite doar în caz de război sau calamitate naturală gravă şi ar trebui să dispară „ca mijloc al Guvernului de a ocoli prerogativele Parlamentului”.

Iuliu Winkler susţine că cetăţenii ar trebui să voteze cu „da” la ambele întrebări ale referendumului din 26 mai.

„La cea de-a doua întrebare formulată la referendum, UDMR este puţin mai intransigentă, pentru că noi, de foarte multa vreme, de cel puţin 20 de ani, spunem că ordonanţele de urgenţă nu trebuie să existe decât pentru situaţii de urgenţă. Iar acestea sunt în două cazuri: război sau calamitate naturală foarte gravă. În rest, ordonanţa de urgenţă trebuie să dispară ca mijloc al Guvernului de a ocoli prerogativele Parlamentului”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Iuliu Winkler.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 25 aprilie, decretul referitor la întrebările pentru referendum.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.