Iohannis, ironizat de Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă îl ironizează pe preşedintele Klaus Iohannis. Întrebată dacă a primit explicaţii pentru respingerea propunerilor iniţiale de miniştri, Dăncilă a afirmat că nu, dar că „probabil e ocupat cu summit-ul de la Sibiu.”

Întrebată cât timp aşteaptă răspunsul preşedinteluli, şefa Guvernului a afirmat că după summitul de la Sibiu va lua legătura cu Klaus Iohannis.

„După acest summit, dupa săptămâna aceasta o să sun să văd, pentru căe normal ca Guvernul să ştie cum acţionează. (…) E normal să avem un răspuns şi cred că ţine de obligaţia fiecărei persoane care ocupă o funcţie de demnitate publică să dea răspunsuri. (…) Nu trebuie să stăm până pe 6-7 iunie, când se termină interimatul. Trebuie să avem un răspuns mai devreme”, a explicat Dăncilă.

Premierul Dăncilă a mai afirmat că speră ca refuzul preşedintelui să ţină de legalitate, nu se oportunitate.

Viorica Dăncilă a evitat însă un răspuns clar legat de posibila adoptare a unei ordonanţe de urgenţă care să modifice regulamentul de desfăşurare al referendumului şi să-i interzică şefului statului implicarea în campanie.

„Nu am spus acest lucru. Lăsați-mă mai întâi să văd textul. Eu nu am văzut textul, acum mă uit, iau fiecare act normativ în parte și le vom analiza cu secretarul Guvernului. (…) Actul normativ trebuie adoptat mâine (joi – N.R.), este ultima zi, până pe 10 mai trebuie adoptat”, a spus Dăncilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.