PSD și-a impus candidații pentru CCR în Senat

0

Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan, candidaţii susţinuţi de PSD, au fost votaţi de Senat, respectiv Camera Deputaţilor, pentru posturile care se vor vacanta la Curtea Constituţională. Luni, preşedintele Klaus Iohannis a numit-o pe Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenial, judecător CCR. Curtea Constituţională va avea astfel trei judecători noi, din totalul de nouă. 

Gheorghe Stan a obţinut 174 de voturi „pentru” şi  94 „împotrivă” la Camera Deputaţilor.

Gheorghe Stan este actualul şef al Secţiei speciale pentru magistraţi şi îl va înlocui la Curtea Constituţională pe Ştefan Minea, al cărui mandat expiră în iunie.

Candidaţii propuşi din partea PNL şi USR – Ioan Cupşa şi, respectiv, Vlad Ştefan – au fost respinşi de plen. Cupşa a primit 63 de voturi „pentru” şi 205 „contra”, iar Vlad Ştefan a obţinut 25 voturi „pentru” şi 243 „împotrivă”.

La Senat, a fost validat Cristian Deliorga, propus tot de PSD.

Patru candidaturi au fost depuse la Senat pentru postul de judecător la Curtea Constituţională (CCR), respectiv Cristian Deliorga, propus de PSD, Daniel Fenechiu – PNL, Ovidiu Daraban – USR şi Gheorghe Iancu, fără susţinerea vreunui grup parlamentar.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea pe un post de judecător la CCR a Siminei Tănăsescu, fosta sa consilieră. Ea va avea un mandat de 9 ani, începând din data de 9 iunie 2019.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.