Bogdan Chirițoiu respinge acuzațiile privind manipularea ROBOR!

Share:

Preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu a respins miercuri concluziile raportului comisiei parlamentare privind manipularea ROBOR, apreciind că documentul este prost şi plin de erori şi răstălmăciri.

Bogdan Chiriţoiu a declarat la Realitatea TV că parlamentarii au avut iniţial un verdict şi au căutat mai târziu argumentele care sa le susţină concluzia.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a recomandat celor care îi solicită demiterea să mai aştepte cîteva luni, pentru că în curând i se termină mandatul. Chiriţoiu conduce Consiliul Concurenţei de circa 10 ani.

Bogdan Chirițoiu a spus că a avut o colaborare deschisă cu comisia parlamentară, care a primit chiar mai multe documente decât dă instituţia, în mod obişnuit, judecătorilor care se pronunţă în speţele autorităţii.

Chiriţoiu spune că în cazul creşterii ROBOR din 2008 nu a fost o manipulare, ci un atac speculativ care a încetat în urma intervenţiei BNR, care a plafonat indicatorul. „Situaţia din 2008 nu are nicio legătură cu cea de astăzi”, a spus Chiriţoiu.

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, să îi trimită lui Klaus Iohannis propunerea pentru demiterea lui Bogdan Chiroţoiu din funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei, în urma anchetei parlamentare care arată că ROBOR a fost manipulat, a anunţat senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Pe 23 aprilie, preşedintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a anunţat că raportul forului legislativ arată că ROBOR a fost manipulat, iar Comisia va propune demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi sancţionarea lui Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere al BNR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.