Noutățile celei de-a 8-a ediții a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON 2019

0

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 18.000 de participanți din peste 75 de țări vor lua startul la cea de-a 8-a ediție a Volkswagen Semimaratonul București, care are loc sâmbătă 11 și duminică 12 mai de la ora 09.00 în Piața Constituției.

În data de 10 mai a fost organizată conferința de presă pentru lansarea celei de-a opta ediții a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, prilej cu care au luat cuvântul, Anelise Moldovan,Marketing & Communication Manager, Volkswagen, Porsche România, Sergiu Petre, Corporate Brand Manager, OMV Petrom, Ramona Ciocodei, Communication Manager, McDonalds România, Ionuț Ionescu,Marketing Manager, Kvantumsport, Răzvan Ionescu, Director Marketing, Impact Developer & Contractor S.A. alături de Valeria Răcilă van Groningen, președinte Bucharest RUNNING CLUB și Paolo Ottone, Director de Cursă BRC. Moderatoarea evenimentului a fost Sonia Argint Ionescu, realizator TVR și fondator doer.ro

Conferința de presă va fi urmată de cea de-a doua ediție a workshop-ului Eat.Train.Run, cu începere de la ora 16.00, în cortul de presă situat în Piața Constituției. Ediția aceasta a Eat.Train.Run este structurată pe  două segmente, unul care se adresează în special participanților la cursele lungi care vor avea loc duminică 12 mai, iar cel de al doilea, se adresează părinților, care își doresc să își îndrepte copiii către alegerea unui stil de viață sănătos, care să includă și practicarea sportului.

Vorbitorii prezenți sunt specialiști din diverse domenii (cardiolog, medic sportiv, psiholog sportiv, nutriționist, kinetoterapeut, psihoterapeut, antrenor de atletism pentru adulți și pentru copii, ș.a) care vor răspunde întrebarilor alergătorilor referitoare la stilul corect de viață și de alergare. Pentru a vă rezerva locul la workshop, vă rugăm să transmiteți un email la workshop@abrc.ro. Workshop-ul este organizat împreună cu World Class România, dezbaterile vor fi moderate de către Sonia Argint Ionescu, realizator TVR și fondator doer.ro.

Volkswagen Bucharest HALF MARATHON, aflat la cea de-a 8-a ediție, aplică pentru certificarea Bronze Label acordată de IAAF(Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism).

Sâmbătă 11 mai,  se va desfășura Cursa Populară începând cu orele 09.00. Adolescenții cu vârste cuprinse între 14-19 ani vor putea să concureze, sâmbătă, 11 mai, la Cursa Adolescenților pe o distanță de 2,5 km, începând cu ora 10.30. Participanţii se pot înregistra la Sport Expo DOAR în ziua cursei – sâmbătă, 11 Mai – în funcţie de programul oficial. Alergătorii înregistraţi online îşi vor ridica kit-ul de participare în ziua de sâmbătă, până la ora 10.00 am. Kit-urile rămase nesolicitate, pentru care nu există participanţi înregistraţi, se vor distribui la ora 10.00 am, celor prezenţi şi care vor dori să alerge.

Începând cu ora 12.30, la Cursa Copiilor McDonald’s, vor lua startul din Piața Constituției, toți copiii cu vârste cuprinse între 0-12 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, coridorul de start fiind împărțit pe sectoare, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-12 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3600, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 500 de copii. Cursele Copiilor McDonald’s sunt gratuite. Pentru Cursa Copiilor, kiturile de participare se pot ridica în dimineața zilei de sâmbătă, 11 mai începând cu orele 7:00 din Sport Expo (Piața Constituției) iar cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni, de asemenea, la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere. Bucharest RUNNING CLUB anunță organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament. La sfârșitul Curselor Copiilor Mc Donald’s va fi organizată o tombolă iar înscrierea se va face în ziua concursului prin completarea talonului de participare și depunerea lui în urna de pe scenă amplasată în Piața Constituției. Fiecare categorie de vârstă și de gen are alocată o urnă specială.Tombolele se desfăşoară în data de 11 mai, în intervalul orar 13:00-16:00, separat pentru fiecare categorie de varsta si de gen.Primele 5 școli și primele 5 licee/colegii cu cei mai mulți participanți vor fi premiate cu echipamente sportive oferite de McDonald’s.

Toti copiii se pot distra și pot face sport pe circuitul de trambuline, tiroliene si saltele oferite de McDonald’s pe toata durata zilei de sâmbătă,11 mai în Piața Constituției. Cei mici sunt așteptați după terminarea curselor în spațiul de joacă interactiv pentru copii îngrădit cu jocuri și gonflabile puse la dispoziție de World Class România.

Sâmbătă 11 mai și duminică, 12 mai, Greenfield, sponsorul Cursei de Ștafetă dedicate echipelor, a pregătit zone speciale pentru ca participanții la curse, familiile și prietenii care au venit să îi încurajeze, să aibă parte de o experiență completă de entertainment și relaxare, atât înainte, cât și după concurs. Greenfield a avut ambiția de a aduce un colț din Pădurea Băneasa în fața Palatului Parlamentului. Astfel, cei care sunt îndrăgostiți de natură se vor putea bucura de un cadru natural: copaci și gazon natural, tiroliană și panou de escaladă pentru cei mici. Aceasta este prima inițiativă prin care Greenfield îi încurajează pe bucureșteni să redescopere Pădurea Băneasa și multiplele trasee de alergare disponibile în natură.

Duminică 12 mai, vor avea loc cursele competitive pentru adulți. La orele 09.00, vor lua startul alergătorii de la cursele de 21 km OMV Petrom, Ștafetă Greenfield formate la această ediție din echipe de câte 3 alergători (6.5km+7km+7,6km) și 10k Vodafone.. Participanții deja înregistrați sunt așteptați să își ridice kit-urile de la Sport Expo, spațiul special amenajat în Piața Constituției. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor să alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere vineri, 10 mai, între orele 13:00-20:00, sâmbată 11 mai, între orele 11:00-20:00, când se pot înscrie și/sau ridica kit-uri precum și duminică, 12 mai, în intervalul orar 07:00-07:30 (doar cei care sosesc in București în dimineața competiției). Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse. Campionii din clasamentul general de la cursele de 21 km OMV Petrom, 10 km individual Vodafone și Ștafetă Greenfield vor primi premii în bani iar caștigătorii de la categorii de vârste vor primi produse și servicii. Ca în fiecare an, pentru distanţa de semimaraton –21,097 km vor fi prezenți și alți alergători de elită din Kenya, Maroc și Etiopia.

Volkswagen, Under Armour și Vodafone te fotografiază la această ediție a Semimaratonului București: toți alergătorii de la cursele competitive vor primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanții trebuie să își introducă numărul de concurs pe site www.bucuresti21km.ro (în secțiunea dedicată) și vor primi pozele într-o pagină personalizată Totodată, Bucharest RUNNING CLUB va oferi albume personalizate tuturor participanților la Cursa Copiilor MCDonald’s.

Cu ocazia Volkwagen Bucharest HALF MARATHON, Bucharest RUNNING CLUB lansează aplicația #RunRomania (disponibilă PlayStore și AppStore, atât pentru Android, cât și pentru iOS). Aceasta este un „one-stop-shop” în care veți putea găsi toate informațiile necesare legate de evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, transmisiunile live streaming, formularele de înscriere pentru oricare dintre aceste evenimente, hățile interactive ale curselor, precum și alte surprize. Probabil cel mai util instrument al aplicației, funcția live tracking permite urmărirea în timp real a oricăruia dintre alergătorii aflați în cursă. Practic, în orice moment, veți putea afla unde anume pe traseu se află un prieten sau cineva drag, îi veți putea transmite mesaje de încurajare și veți putea estima cu exactitate ora la care va ajunge la finish. Pentru această funcție, nu este necesar ca alergătorul să aibă asupra sa telefonul (ori un alt dispozitiv mobil) sau să aibă aplicația instalată.

World Class România îi va ajuta pe alergătorii mici și mari să se încălzească și să-i țină în formă în Piata Constituției, participanții având posibilitatea de a participa la sesiuni de fitness susținute de cei mai cunoscuți profesioniști în domeniu. Astfel, sâmbătă, copiii se vor încălzi alături de antrenorii World Class în jurul orelor 08.00 și 09.40. Duminică, antrenorii World Class vor începe sesiunea de warm-up în jurul orei 08.00, urmate de sesiuni de stretching la orele 10.10, respectiv 11.00.

 Ambasadorii Bucharest RUNNING CLUB  și personalități din lumea sportivă, culturală care vor fi prezenți pe 11 și 12 mai în Piața Constituției la linia de start sunt: campioanele olimpice- Georgeta Damian Andrunache, Camelia Lupașcu cu fiul, Alina Dumiru cu fiul, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, , actorii Teatrului Mic- Silvana Mihai,Alina Petrica, Irina Ungureanu ,Valentina Popa,Cezar Grumazescu și Rares Florin Stoica, realizatorii radio-TV Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinușă (radio), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Adriana Matei (hypewit.ro), concurenți emisiune Exatlon Kanal D- Ana Cazan,Irina Postolea, Yamato Andrei Zaharia ,Catalin Ionut Dumitrescu,Cristian Geamanu,Mirel Dragan,Alexandru George Stoica, precum și actorii serialului Vlad-Pro Tv-Adrian Nartea și Diana Sar.

Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisia va avea loc vineri,  sâmbătă 11 mai între orele 9:00 – 17:00 și duminică 13 mai, între orele 7:45 – 14:30. Noutăți și informații despre alergători, cauze, performanțe, parteneri, echipe, nutriție și multe altele pot fi citite în revista “Alerg” – revista oficială a Volkswagen Semimaratonul București – care va fi distribuită alergătorilor la ridicarea kit-ului

Sponsori Semimaratonul București: Volkswagen-sponsor principal și masină oficială, OMV Petrom -sponsor gold, Under Armour-sponsor tehnic, Greenfield- sponsor Ștafete, Vodafone-Sponsor Cursa 10km și partener comunicații, McDonald’s-sponsor Cursa Copiilor, Hotel Intercontinental–hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficială, Isostar– energizantul oficial, Zuzu, World Class, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix; Parteneri media: Look TV, Europa fm, TV City, Itsy Bitsy, Cartoon Network, Boomerang,Național TV, Medika TV, Shape, Femeia,Cărticica Practică, Ioana, Sănătatea de Azi, Femeia de Azi, Auto Motor și Sport, News.ro, Adevărul, Click, Click Sănătate, 4run.ro, Alerg-revista oficială, Asociația JuniorSport, Media Trust. Partenerii: Primăria Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Compania Națională Aeroporturi București,  Ministerul de Interne, SMURD, AIMS, Waze, Pro Motion.it

ONG-uri prezente la Semimaratonul București: Hospice Casa Speranței, Hope&Homes for Children România, Fundația Olimpică Română, Magicamp, Salvați Copiii, Light into Europe, Little People, Pădurea Copiilor, United Way, Crucea Roșie, Pachamama,ATCA, N-avem Sânge, As. Unu și Unu, Asociația România fără Orfani, Fundația Crucea Alb-Galbenă, Ajungem Mari, Organizația Umanitară Concordia, Asociația Câștigă Viață, Asociația Help Autism, Fundația Motivation, Rotary, Asociația Touched Romania.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 4-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 7 aprilie, ediția a 8-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 11-12 mai, precum și cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 12-13 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest  Despre Bucharest RUNNING CLUB

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.