Soarta lui Julian Assange, decisă de procurorul general al Suedia

0

Procurorul General al Suediei va anunţa lunea viitoare dacă va redeschide o investigaţie preliminară privind o acuzaţie de viol împotriva fondatorului Wikileaks Julian Assange, relatează joi Reuters.

Julian Assange a fost arestat pe 11 aprilie la Londra după ce Quito i-a revocat azilul diplomatic graţie căruia fondatorul WikiLeaks a rămas timp de aproape şapte ani în ambasada ecuadoriană din capitala Marii Britanii. Assange a reuşit astfel să evite un mandat de arestare britanic pentru acuzaţii de viol şi agresiune sexuală în Suedia, pe care le-a negat mereu.

Plângerea pentru agresiune sexuală a fost lovită de prescripţie în 2015, iar în mai 2017 Suedia a abandonat procedurile în al doilea caz, din lipsa posibilităţilor de a face să avanseze ancheta.

Julian Assange a fost condamnat săptămâna trecută de tribunalul londonez din Southwark la 50 de săptămâni de închisoare pentru încălcarea condiţiilor eliberării provizorii. Statele Unite doresc să-l extrădeze într-un caz legat de scurgerea masivă de informaţii militare şi diplomatice sensibile de către Wikileaks.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.