Ministrul Budăi, anunț important despre stadiul recalculării pensiilor

Share:

Peste 42.000 de decizii privind recalcularea pensiilor pentru grupele 1 şi 2 de muncă au fost trimise pensionarilor, urmând ca restul de 58.000 să fie eliberate până la finalul lunii septembrie 2019, a declarat, ministrul Muncii, Marius Budăi.

„M-am asigurat cu toţi colegii de la Casele de Pensii din ţară că tot ceea ce este de făcut se va face în termenul legal, şi anume până în 30 septembrie 2019. Dar cei care au primit deciziile acasă în cel mai scurt timp vor primi şi diferenţele de bani, iar după ce aceste diferenţe vor fi primite vor intra în cuantum cu noua pensie. În acest moment suntem la peste 42.000 de decizii eliberate şi trimise către părinţii şi bunicii noştri. Au rămas 58.000 de care urmează până la finalul lunii septembrie”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Potrivit ministrului, pensionarii care au primit deciziile urmează să primească şi diferenţele de bani.

„Cei care au primit deciziile ar cam trebui începând de luni să primească acasă (diferenţele – n. r.). Cei care primesc în această lună. La fel ca şi luna trecută, fac apel la dumnealor să ia legătura cu factorii poştali de pe raza de domiciliu şi vor primi deciziile acasă. Deciziile le-au primit, vor primi diferenţele de bani”, a subliniat Marius Budăi.

De asemenea, şeful de la Muncă, Marius Budăi, a ţinut să le transmită celor din Opoziţie un mesaj de la pensionarii cu care s-a întâlnit în ultimul timp prin diverse localităţi din ţară.

„Noi am avut şi declaraţii precum că nu vom avea bani de pensii în 2017 şi 2018 şi dacă tot m-aţi sunat profit de această ocazie să le transmit colegilor din Opoziţie mesajul pensionarilor din Valea Jiului şi mesajul pensionarilor de prin ţară pe unde am mai fost în ultimul timp: că îi roagă frumos, cu lacrimi în ochi, să nu îi mai supere prin declaraţii iresponsabile precum că nu vor fi bani de pensii”, a susţinut Marius Budăi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.