Crama Aramic, vinuri de top, la ”ReVino Bucharest Wine Fair“ 

0

Între 11 – 13 mai 2019, CrameRomania.ro și ReVino.ro au organizat cea de-a patra ediție a salonului de vinuri și turism viticol ”ReVino Bucharest Wine Fair“ în același cadru elegant al Hotelului Novotel, Sala Paris, Le Foyer și Terasa Mezanin, de pe Calea Victoriei 37B, București.

Evenimentul își continuă misiunea de a promova vinurile românești de calitate, cramele mici și mijlocii, consumul responsabil și turismul viticol la noi în țară. Astfel, la această ediție cei care i-au trecut pragul au avut ocazia să deguste peste 230 de vinuri românești și internaționale de la 35 de expozanti, să cunoască oamenii care le produc și poveștile podgoriilor din care provin.

Zilele de sâmbătă și duminică au fost dedicate celor care au vrut să afle mai multe informații despre vinurile românești și internaționale de calitate sau care au vrut să își programeze excursii la crame la biroul de turismul viticol.

Ziua de luni a fost dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa și turism astfel încât specialiștii din industrie să aibă posibilitatea unui atmosfere profesionale de degustare și de afaceri. Salonul de vinuri a fost completat de masterclass-uri interactive și întâlniri cu etnologii.

La acest important eveniment, l-am reîntâlnit pe Cosmin Crăciunescu, proprietarul Cramei Aramic. La fel de implicat, la fel de dornic să reușească, până la urmă, într-un business  în care concurența este acerbă, nemiloasă și nu permite greșeli.

Vinul este, până la urmă, o poveste, ne spune Cosmin Crăciunescu. O poveste magică, îmbietoare, mai ales când este spusă de cei care iubesc vița de vie, și care cred, cu încăpățânare, că românii merită un vin nobil, un vin care să-i reprezinte

“Crama Aramic, crama, relativ tânără, înființată în 2015, participă la Târgul Revino din București cu o selecție de șapte etichete. Prezentăm, cu acest prilej, în cazul vinurilor albe două noi apariții din 2018, Sauvignon Blanc Piatra Soarelui și Feteasca Albă. Încă o noutate,  pe care am adus-o la acest târg, este rose-ul din 2018, Pinot Noir. Planul de viitor este să intrăm cât mai puternic pe piață și să fim cunoscuți de cât mai multă lume. Ne dorim ca vinul nostru să fie gustat și apreciat de cât mai multe persoane.  Ne propunem, de asemenea, dezvoltarea a cât mai multor soiuri de struguri prin plantarea unei vițe de vii noi și, în context, să lărgim gama de vinuri  pe care o avem, în portofoliul nostru, în momentul de față. Concurența pe piață este acerbă, după cum vedeți, chiar la acest târg, sunt prezente foarte multe crame cu foarte multe sortimente de vinuri. Din fericire, vinurile din România sunt apreciate din punctul de vedere al consumatorului. Consider, de altfel, că până la urmă contează calitatea vinului și consumatorul este singurul în măsură să decidă care este vinul pe care îl va alege pentru consum. Nu regret deloc că am investit în această cramă, mai ales că prin interacțiunea cu oamenii la aceste târguri, analizând părerile lor, pozitive sau mai puțin pozitive,  putem construi, mai departe, un brand solid și vinuri din ce în ce mai bune care să câștige încrederea consumatorilor!”, ne-a spus Cosmin Crăciunescu, proprietarul Cramei Aramic.

Reamintim că luna aprilie a adus pentru Crama Aramic o confirmare a calității incontestabile a vinurilor produse aici. Tânărul manager general, Cosmin Crăciunescu, a reușit în doar patru ani, prin participarea la evenimentele de profil din România și din afara granițelor țării să obțină mai multe medalii importante.

Concret, participarea  la VINVEST 2019, ediția a XVI-a, la Timișoara, a reprezentat prilejul ideal pentru Crama Aramic de a obține, în ciuda unei concurențe prestigioase și selecte, medalia de argint pentru ARAMIC Roșu de Silagi 2017! A fost un moment important de prezentări, degustări, reportaje, întâlniri/revederi cu oameni noi și oameni dragi…

Reușita este cu atât mai mare cu cât în perioada 13-14 aprilie, Crama Aramic, a participat, la Brașov,  la concursul “Vin la Munte”, unde a obținut încă două medalii importante: Medalie de aur pentru Piatra Soarelui Colonada 2017 respectiv medalie de argint pentru ARAMIC Roșu de Silagi 2017.

Reamintim că la Vinofest 2016, Vârșeț (Vrsac), în Serbia, aflată la început de drum, Crama Aramic „a spart gheața” cum se spune, în privința medaliilor obținute pe plan intern și internațional, cu o Medalie de Aur cu Muscat Ottonel demisec 2015.

La aceeași competiție prestigioasă i-au mai fost premiate Rose-ul, Cabernetul Sauvignon și Pinot Noir-ul.

Construită în 2015 cu ajutorul fondurilor europene, crama Aramic are o capacitate de 200.000 litri.

Culesul strugurilor se realizează manual, crama deține propria linie de îmbuteliere, totul este nou, modern, din inox, rezervoarele fiind controlate din punct de vedere termic.

Într-o competiție acerbă, Crama Aramic reușește, pas cu pas să câștige încrederea tuturor celor care știu cât de important este un vin de calitate!

Cosmin Crăciunescu pune un accent deosebit pe promovare și prezența pe piață, pentru a lua contact cu o concurență tot mai acerbă, inclusiv prin participarea la aceste târguri/evenimente dedicate vinului.

Până la urmă, reușita unui business (înclusiv) în acest domeniu depinde enorm de pasiune, muncă și implicare. Iar Cosmin Crăciunescu a arătat, până acum, că are aceste calități!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.