Liberalii contestă mandatul deputatului Dragnea la CCR

PNL sesizează CRR  în legătură cu neconstituţionalitatea hotărârii prin care a fost validat mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, având în vedere că acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral. PNL susține că  acestă situație ar fi, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, motiv de invalidare a mandatului.

Liberalii mai afirmă că lui Dragnea i-a fost interzis prin hotărâre judecătorească de condamnare rămasă definitivă exerciţiul drepturilor electorale pentru o perioadă de 4 ani.

Ei invocă situaţia lui Brânduşel Nichitean, al cărui mandat de senator a fost invalidat în 2004 pentru săvârşirea unor fapte penale în cadrul procesului electoral, deşi la acel moment avea doar calitatea de suspect.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 22 aprilie 2016 in dosarul Referendumul la doi ani de inchisoare cu suspendare si la un termen de incercare de patru ani.  El a fost acuzat de DNA de folosirea influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.