Artiști din peste 20 de țări vin în acest weekend la Gala Internațională de Balet

Asociația Culturală SpectacolArt București împreună cu Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni și Teatrul de Balet Sibiu organizează sâmbătă, 18 mai 2019, de la ora 19, o Gală Internațională de Balet în Otopeni, la care vor participa trupe de dans din peste 20 de țări.

„Gala Internațională de Balet este o întâlnire unicat cu grația și precizia mișcării dansului clasic și contemporan. Momente coregrafice din spectacole de balet celebre vor fi prezentate publicului în interpretarea unor artiști foarte cunoscuți ai dansului mondial”, a declarat Iulian Radoi managerul Asociatiei Culturale SpectacolArt.

Spectacolul de gală va avea loc pe scena mare și va cuprinde selectiuni din spectacole îndrăgite de balet. Artiștii vor dansa pe fragmente muzicale celebre integrate „Galei Internaționale de Baletˮ, precum „Le Corsaireˮ („Corsarulˮ) de Adolphe Adam, „La Fille mal gardeeˮ („Fata rău păzităˮ/ „Precauțiuni inutileˮ) de John Lanchbery, „Don Quixoteˮ de Ludwig Minkus sau „Swan Lakeˮ („Lacul Lebedelorˮ) de Pyotr Ilyich Tchaikovsky. La acestea se va adăuga capodopera compozitorului francez Maurice Ravel: „Boleroˮ.

Seara de gală are în deschidere de la ora 18.00 vernisajul expoziției „Bucata mea de verde”, ale artistei Adriana Badea, lucrări prezentate de către criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Un respiro pentru gânduri și o relaxare pentru suflet este ceea ce transmite vernisajul expoziției și spectacolul Gala Internațională de Balet de la Centrul Cultural „Ion Manu”.

La acest spectacol de gală a baletului clasic și contemporan intrarea este gratuită, însă pe bază de invitații sau rezervări obținute telefonic la 021.352.0037. În cazul rezervării, invitațiile trebuie ridicate cel târziu cu 30 minute înaintea începerii spectacolului.

Spectacolul are loc sâmbătă 18 mai 2019 la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni, strada 23 August, nr. 8. Din București se poate ajunge cu autobuzele 783, 780 și 449.

Asociația Culturală SpectacolArt se ocupă cu organizarea, producția și crearea de spectacole de muzică, teatru și dans, management artistic, planificarea turneelor artistice, cursuri de inițiere.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.