„Wash it Better, Love it Longer”: Lenor îi încurajează pe pasionații de modă să accepte provocarea #30wears

0

Seara trecută, la Summitul de modă de la Copenhaga, Lenor a lansat inițiativa „Wash it Better, Love it Longer”, îndemnându-i pe participanți să accepte provocarea #30wears. Prin adoptarea unor practici mai bune de spălare, cum ar fi formula Long Live Fashion – cicluri reci și rapide, folosind detergenți de calitate și balsam pentru țesături – putem extinde durata de viață a hainelor noastre de până la patru ori. Astfel, putem reduce impactul pe care achiziționarea de articole vestimentare noi îl are asupra mediului, ținându-le departe de depozitul de deșeuri.

Cercetarea demarată de Lenor a arătat că, deși 40% dintre respondenți plănuiau să poarte de mai mult de 30 de ori ultimul articol vestimentar pe care l-au cumpărat, în realitate, mai mult de o treime dintre ei aruncă hainele după mai puțin de 10 purtări, demonstrând necesitatea unei schimbări semnificative în comportamentul consumatorului. Luând în calcul faptul că mai mult de 70% dintre persoanele chestionate spun că principalul motiv pentru care aruncă hainele este pierderea formei, decolorarea sau aspectul uzat, principalul nostru scop este de a extinde durata de viață a hainelor, îngrijindu-le mai bine. În timp ce mai puțin de un sfert dintre persoanele participante la cercetare sunt conștiente că industria modei este una dintre primele 20 de industrii poluante din lume, încurajator este faptul că 90% au declarat că ar fi dispuși să își schimbe obiceiurile, păstrându-și hainele mai mult timp.

Bert Wouters, Global Vice President Fabric Enhancers, Procter & Gamble, a comentat:  „Bazându-ne pe formula Long Live Fashion, care mărește de patru ori durata de viață a hainelor, brandul Lenor este încântat să conducă inițiativa „Wash it Better, Love it Longer” prin provocarea #30wears. Procedând astfel, obiectivul nostru este de a stimula schimbarea reală a industriei, prin impactul pe care îl pot avea obiceiurile îmbunătățite de spălare asupra longevității hainelor.”

Susținând inițiativa „Wash it Better, Love it Longer” și provocarea #30wears, Lenor își împărtășește ambițiile pentru o nouă mișcare globală, condusă de un grup de influenceri de modă din online, în mai multe țări. Acești parteneri vor alege o piesă vestimentară preferată și o vor purta în mod intenționat de cel puțin 30 de ori, în timp ce aplică formula Long Life Fashion pentru a-i maximiza longevitatea. Ei își vor împărtăși experiența în social media pentru a-i inspira și pe alții să facă același lucru.

Virginie Helias, Chief Sustainability Officer, Procter & Gamble, afirmă că: „Programul Lenor „Wash it Better, Love it Longer” este un exemplu excelent al modului în care brandurile inspiră și facilitează consumul responsabil, punând în practică noile noastre criterii de Brand 2030 anunțate recent. Prin acest concept, brandurile noastre de top pot face irezistibil stilul de viață durabil pentru cele cinci miliarde de persoane cu care intrăm zilnic în contact.”

Folosirea hainelor pentru mai mult timp are un impact pozitiv amplu, mergând dincolo de protejarea mediului, asociată producției de îmbrăcăminte. Acest lucru este demonstrat de studiile academice ce vor fi publicate în curând de P&G (https://rlsd.co/p/1MM_RA), care demonstrează că cele mai multe microfibre sunt eliberate în timpul primelor spălări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.