Deputatul PNL, Antoneta Ioniță: Privatizarea sistemului de donare de sânge, o afacere a băieților deștepți din sănătate!

Premierul Viorica Dăncilă nu suflă o vorbă despre informațiile apărute în media referitoare la decizia Guvernului de a privatiza sistemul de donare de sânge și transfuzie! Informația a fost confirmată cu jumătate de gură de ministrul Sănătății Sorina Pintea, în timp ce premierul Viorica Dăncilă se face că nu vede afacerea bănoasă în spatele căreia stă Darius Vâlcov.

Cer premierului Dăncilă să nu dea curs acestei inițiative total inoportune care va transforma sistemul de donare de sânge într-o afacere pentru băieții deștepți din sănătate.

Atrag atenția că o asemenea decizie va pune în pericol sănătatea pacienților aflați în îngrijirea spitalelor de stat pentru că s-ar reduce semnificativ cantitatea de sânge recoltat din cauza concurenței venite din mediul privat! Din estimările medicilor, recoltarea sângelui, care oricum este foarte deficitară, ar putea scădea cu până la 40%.

Observ că PSD și ALDE încearcă acum să–și mulțumească clientela de partid punând în pericol chiar și sănătatea românilor. Clientela politică nu a fost uitată în această campanie electorală, ea primindu-și “partea leului” prin fondurile de dezvoltare destinate primarilor Puterii și prin hotărârile majorității parlamentare care au ca obiectiv scăparea corupților de rigorile legii.

 Antoneta Ioniță

Deputat PNL

Membru în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.