Băsescu pune tunurile pe Manfred Weber

0

Traian Băsescu surprinde cu un atac la candidatul propriei familii politice (PPE) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a afirmat că, în calitate de viitor europarlamentar PMP, partid membru al Popularilor Europeni, îl va vota pe Manfred Weber la şefia Comisiei Europene, însă are un alt favorit din rândul popularilor.

„Eu cred ca Weber este un candidat foarte slab. De regulă funcţia de preşedinte al Comisiei Europene o ocupă cineva care are experienţă de prim-ministru”, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte, Traian Băsescu, spune că un alt candidat este mai bun în cursa pentru șefia CE: Michel Barnier, cel care a negociat cu Regatul Unit brexitul, „un om cu o experință extraordinară care avantajul că e și un pro-român convins”.

„Sigur că o să-l votez, dar realitatea este că este un om care a fost pe lângă administrație, a fost în diverse funcții, dar nu o funcție de execuție pe care să o ducă o perioada îndelungată. Ministru nu a fost niciodată. În aceste condiții, este un alt popular care este superb. Michel Barnier e unul dintre marii grei europeni, este cel care a negociat cu Regatul Unit brexitul, un om cu o experință extraordinară și care a pierdut la o diferența mică în congresul la care Junker a candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Are avantajul că e și un pro-român convins. Întotdeauna a încercat să ajute România”, a mai precizat Băsescu.

Relaţiile dintre PMP şi PPE nu sunt foarte bune în ultima perioadă. La întrunirea PPE de la Sibiu, care a precedat summitul UE, reprezentanţii PMP şi ai UDMR, partide membre ale popularilor europeni, nu au fost invitaţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.