Tăriceanu își va anunța candidatura, la prezidențiale, după europarlamentare

0

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu a negat că va candida pentru funcția de președinte al României.

„În ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale, am să vă dau un răspuns din ăla care ştiu că vă place, vă înnebuniţi după el: nici nu confirm, dar nici nu infirm.

Urmează ca, după alegerile pentru Parlamentul European, aşa cum am spus de nenumărate ori, să facem o analiză internă şi, sigur, şi în cadrul coaliţiei, pentru a hotărî pe ce drum mergem”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit realitateadegiurgiu.net.

În ceea ce privește posibiltatea ca ALDE și PSD să meargă cu candidați separați, Tăriceanu a spus că vor fi luate în considerare mai multe aspecte.

„Vom integra mai multe considerente, printre care şi rezultatul de la alegerile europarlamentare, nici nu putem să îl desconsiderăm, dar nici nu poate să fie valoarea absolută de decizie, pe baza căruia să se ia decizia. Vom avea o discuţie cu cei de la PSD în acest sens. România are opţiuni diferite, unora le place ALDE, altora nu le place, la fel cu PSD, la fel cu PNL, asta este democraţia şi e foarte bine că este aşa. Noi suntem un element cheie în asigurarea stabilităţii politice şi guvernamentale, plus că ne-am angajat printr-un program de guvernare la anumite obiective pe care vreau să le ducem la îndeplinire, pentru că oamenii, până la urmă, din disputa politică nu câştigă nimic, dar dacă anumite lucruri pe care le-am pus în program le ducem la bună îndeplinire sunt convins că oamenii vor aprecia. Altfel, nimeni nu-i perfect pe lumea asta, nici noi nu suntem perfecţi, nici partenerii noştri, cum nu sunt nici cei din Opoziţie”, a precizat Tăriceanu.

Surse din ALDE susțin, însă, că Tăriceanu își va anunța candidatura la prezidențiale după alegerile europarlamentare și va candida, indiferent de susținerea sa nu a PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.