Cancelarul Sebastian Kurz, amenințat cu o moțiune de cenzură

0

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a remaniat miercuri Guvernul, înlocuindu-şi cu tehnocraţi foştii miniştri de extremă dreapta şi şi-a atras furia opoziţiei, care ameninţă să voteze în favoarea unei moţiuni de cenzură împotriva sa, relatează Reuters.

Această remaniere are loc în urma scandalului care l-a îndepărtat pe fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ, extremă dreapta), care a demisionat sâmbătă după difuzarea unei înregistrări video filmate cu camera ascunsă în 2017, în care propune, în schimbul unei susţineri politice şi financiare, contracte publice unei femei care susţine că este nepoata unui oligarh rus.

Alegeri legislative anticipate urmează să aibă loc în septembrie, după dizolvarea Parlamentului, însă acest calendar ar putea să se accelereze în cazul în care o moţiune de cenzură a Guvernului, care urmează să fie depusă luni, este adoptată, autoritatea lui Sebastian Kurz fiind astfel puternic afectată.

Pentru a scăpa de moţiunea de cenzură, Sebastian Kurz este necesar să obţină susţinerea Partidului Social Democrat din Austria (SPÖ) sau a FPÖ, furios după destituirea, luni, a ministrului de Interne.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.