Ernesto Valverde pleacă de la FC Barcelona. Vine Roberto Martinez!

Share:

Un post de radio spaniol, citat de sport.es, susţine că FC Barcelona va anunţa, marţi, despărţirea de antrenorul Ernesto Valverde, tehnicianul care a pregătit echipa în ultimele două sezoane. Roberto Martinez, selecţionerul Belgiei, ar urma să-l înlocuiască.

Anunţul plecării lui Valverde ar fi oarecum surprinzător. Nu prin prisma rezultatelor, el câştigând doar campioantul Spaniei şi ratând calificarea în finala Ligii Campionilor şi câştigarea Cupei Spaniei, ci prin faptul că fusese confirmat în funcţie, în urmă cu câteva zile.

Sâmbătă, preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, afirmase că Ernesto Valverde va continua la conducerea tehnică a echipei catalane, în ciuda înfrângerii din finala Cupei Spaniei.

„Am spus întotdeauna, Ernesto are un contract pentru anul viitor. El este antrenorul. În această seară trebuie să subliniez că, după mine, nu este vina antrenorului. Pur şi simplu, am muncit mult, am avut multe ocazii, dar balonul nu a vrut să intre în poartă.

Nu este un eşec, nu e nici un sezon excelent, este un sezon foarte bun, pentru că titlul de campioană este mereu unul dintre obiectivele noastre. Am jucat finala cupei, am jucat semifinalele Ligii Campionilor şi, în final, am pierdut două meciuri. Trebuie să felicit Valencia, a câştigat pe merit. Ne-am gândit deja la sezonul viitor, dar nu începe mâine. Nu este momentul să explicăm ce se va întâmpla. Vom continua, vor fi noutăţi, dar nu este momentul să vorbim acum”, a declarat Bartomeu.

Formaţia Valencia a câştigat, sâmbătă, Cupa Spaniei, învingând în finala disputată la Sevilla campioana FC Barcelona, scor 2-1.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.