Dăncilă: Corlățean-vicepremier, Birchall-ministrul Justiție, Ștefănescu, înlocuit de Rodica Nassar!

Share:

Ana Birchall, Roxana Mânzatu şi Natalia Intotero vor fi propuse să preia ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi pentru Românii de Pretutindeni, a decis marţi seară CEx PSD, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. Titus Corlăţean va fi numit vicepremier în locul Anei Birchall, iar Rodica Nasar îl înlocuieşte pe Codrin Ştefănescu în funţia de secretar general al partidului. De asemenea, CEx PSD a votat, cu un singur vot împotrivă, rămânerea la guvernare.

Viorica Dăncilă a menţionat, totodată, că în CEx s-a discutat pe tema susţinerii ca lider al delegaţiei europarlamentarilor PSD în Parlamentul european a lui Dan Nica, având în vedere că, de marţi, încep negocierile la nivelul PE.

„Trebuiau luate decizii şi trebuia să reprezinte cineva grupul europarlamentarilor PSD”, a adăugat Dăncilă.

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a menţionat că în cadrul CEx Paul Stănescu a fost votat în unanimitate ca preşedinte executiv al partidului, iar Rodica Nassar ca secretar general al PSD a fost validată tot cu unanimitate de voturi.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a menţionat că în cadrul CEx au fost votate şi cele trei propuneri de miniştri unde există interimat, la Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, la Ministerul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, la Ministerul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero. În plus, a adăugat că pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice a fost votat Titus Corlăţean care-l va înlocui pe Viorel Ştefan, numit la Curtea Europeană de Conturi.

„A fost un CExN care a durat foarte mult, dar important este că, de la acest CExN, s-a plecat cu acelaşi mesaj, un mesaj de unitate, un mesaj de deschidere a partidului pentru toţi cei care vor să ni se alăture, un mesaj de dialog şi cu certitudinea că deciziile pe care le vom lua vor fi pliate pe ceea ce aşteaptă electoratul de la noi”, a mai afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.