Marcel Ciolacu, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor

0

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Pentru şefia Camerei Deputaţilor au candidat Marcel Ciolacu (PSD), Raluca Turcan, susţinută de PNL, PMP şi USR și Kelemen Hunor de la UDMR.

PSD își conservă majoritatea în Camera Deputaților și în lipsa lui Liviu Dragnea. Marcel Ciolacu a fost ales președinte al camerei inferioare cu 172 de voturi. Raluca Turcan, de la PNL, a obținut doar 100 de voturi, iar Kelemen Hunor, de la UDMR, doar 20.

Funcția de președinte al Camerei Deputaților a devenit vacantă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare și încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Votul din plen a avut loc după ce în coaliția PSD-ALDE au apărut tensiuni, iar ALDE amenința că nu-l va vota pe Ciolacu.

Liderul ALDE s-a suparat pentru ca, deși i se promisese că votul pentru ridicarea imunității sale va fi amânat cu două săptămâni, Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice a Senatului, a convocat ședința și a cerut vot miercuri dimineața, în regim de urgență, spun surse din PSD.

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a mers de urgență la Parlament pentru a discuta cu președintele AlDE. După discuția cu acesta, Dăncilă a declarat că ”nu sunt probleme în Coaliție”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.