Schimb dur de replici între Orban şi Barna

Share:

Liderul USR Dan Barna a declarat joi, Adevărul Live, că Ludovic Orban se preface surprins că Alianţa USR PLUS va avea candidat propriu la prezidenţiale, precizând că alianţa s-a născut tocmai pentru că românii s-au săturat de „această ciupeală oportunistă promovată de Orban”. Barna a răspuns astfel criticilor liderului PNL Ludovic Orban faţă de anunţul privind un candidat propriu al USR la preşedinţie.

Dan Barna reafirmă că alianţa USR-PLUS va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale şi răspunde criticilor aduse de Ludovic Orban. „PNL ne reproşează de ce ne gândim noi să avem un candidat la prezidenţiale. Noi am fost consecvenţi în mesaj: vom avea candiaţi proprii la toate alegerile. Orban se preface surprins că vom avea candidat propriu la prezidenţiale. Nu am schimbat discursul. Alianţa USR-PLUS s-a născut tocmai pentru că românii s-au săturat de această ciupeală oportunistă pe care o promovează Orban. Oamenii vor o politică consecventă şi predictibilă”, a declarat Barna, la Adevărul Live.

La rândul său, liderul Plus Dacian Cioloş, a adăugat: „Noi am avut deschidere cu PNL. Nu cred că poate spune cineva că am exclus din start colaborarea. Există deschidere. Avem dialog cu oameni de acolo”. „Am susţinut-o ieri pe Raluca Turcan”, a adăugat Barna.

„Un sfert din electorat a votat cu noi. Ne poate reproşa PNL că avem intenţia de a candida la prezidenţiale? Nu cred că ăsta e motiv de dispută. Faptul ă noi avem candidat nu însemană că suntem împotriva cuiva”, a argumentat Dacian Cioloş, fiind completat de Dan Barna: „Barna: Gândiţi-vă cum ar arăta un tur doi în care românii să aleagă între Iohannis şi candiatul Alianţei. Politica nu înseamnă bătăi şi ciomage”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri seara, la B1TV, că anunţul Alianţei USR PLUS că va avea candidat propriu la prezidenţiale a venit într-un moment total nepotrivit.

„Am văzut că preocuparea lor în ziua în care referendumul convocat de preşedinte a fost adoptat cu un vot zdrobitor care a arătat faptul că preşedintele a convocat un referendum dând posibilitatea românilor să arate clar întregii Europe că societatea românească este o societate corectă, cinstită, că românii vor să fie conduşi de oameni cinstiţi, de oameni corecţi, de oameni competenţi, tu să vii să îţi anunţi candidat la prezidenţiale sau să revendici intenţia de a avea candidat la prezidenţiale îmbătat de un succes relativ, un succes relativ”, a spus Orban. El a precizat că se referă la USR-PLUS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.