Alertă la nivel mondial. Armata americană ar putea ataca Iranul!

Share:

Statele Unite vor răspunde cu forţă militară dacă interesele sale vor fi atacate de Iran, a informat Brian Hook, reprezentantul special american în Iran, relatează Reuters.

SUA anunţă că vor răspunde cu forţă militară dacă Iranul va ataca interesele americane. Oficialii americani au precizat că măsurile luate până acum de SUA în regiunea Golfului, printre care şi trimiterea portavionului USS Lincoln, au avut „efectul de prevenire dorit pentru calculele regimului iranian privind riscurile”.

Armata americană a trimis şi bombardiere B-52 în Orientul Mijlociu, o decizie care a avut ca scop contracararea ameninţărilor din partea Iranului pentru trupele americane din regiune.

Hook a făcut aceste afirmaţii vorbind cu reporterii la telefon înaintea unui summit de urgenţă al liderilor arabi în oraşul saudit Mecca, unde  se va discuta despre atacuri cu drone asupra instalaţiilor de petrol din Arabia Saudită şi atacuri asupra patru ambarcaţiuni, inclusiv două vase petroliere saudite, în apropierea coastei Emiratelor Arabe care au avut loc luna aceasta.

Teheranul a negat orice implicare în aceste atacuri.

SUA coordonează o campanie de „presiune maximă” prin sancţiuni impuse Iranului pentru a-i reduce veniturile din petrol şi alte activităţi economice, într-o încercare de a opri politicile „perturbatoare” ale Teheranului în regiune.

După ce a fost întrebat dacă este posibil ca SUA să permită Chinei şi Indiei să continue importul de petrol din Iran în cantităţi mici, Hook a afirmat că nu vor mai exista excepţii privind sancţiunile impuse Iranului.

„Nu vor mai fi făcute excepţii”, a afirmat el, adăugând că orice petrol importat de orice ţară în afara excepţiilor permise, între noiembrie 2018 şi mai 2019, va fi vizat de sancţiunilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.