Atac cu cuţitul la Ierusalim! Două persoane au fost rănite!

0

Doi israelieni au fost răniţi, între care unul foarte grav, vineri, în Oraşul Vechi, la Ierusalim, într-un atac cu cuţitul al cărui autor, un palestinian, a fost ucis prin împuşcare de poliţia israeliană.

Atacul a avut loc în apropiere de Poarta Damasc, în partea de nord-est a Oraşului Vechi al Ierusalimului, în cartierul musulman al acestuia. S-a întâmplat dimineaţă, la ora 06.20, când palestinianul de 19 ani, originar din Fâşia Gaza, a intrat pe Poarta Damasc, a înjunghiat cu cutitul, un bărbat de 50 de ani aflat în apropiere, apoi a a fugit pe străzi şi a mai înjunghiat un băiat de 16 ani pe care l-a întâlnit în drum. Ulterior el a fost împuşcat mortal de poliţie.

Atacul a avut loc în contextul în care zeci de mii de palestinieni sunt aşteptaţi în zona veche a Ierusalimului – unde se află şi moscheea Al-Aqsa – pentru ultima slujbă de vineri din Ramadan, lună de post şi rugăciune pentru musulmani.

Peste două zile va avea loc un mare marş al israelienilor cu ocazia celebrării Zilei Ierusalimului, care marchează pentru aceştia „reunificarea” oraşului după cucerirea părţii de est a Ierusalimului în timpul războiului de şase zile (5-10 iunie 1967), care a fost anexată de Israel pe 27 iunie 1967

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.