Papa Francisc a ajuns în România. Iohannis l-a primit pe Suveranul Pontif la Palatul Cotroceni!

0

Papa Francisc a ajuns în România. Suveranul Pontif începe vineri, la Bucureşti, vizita de trei zile în România. Sub motto-ul „Să mergem împreună!”, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, dar şi Iaşiul, Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. În Capitală şi în ţară au fost luate măsuri speciale de securitate, mii de oameni fiind aşteptaţi să îl întâmpine pe Papa Francisc, iar prima zi a călătoriei apostolice se va încheia în Piaţa Ateneului, unde vor avea loc mai multe momente artistice.

Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni. Suveranul Pontif a salutat garda de onoare în limba română: „Bună ziua!”.

După primirea oficială de la Cotroceni au urmat convorbiri tete-a-tete preşedintele Iohannis – Papa Francisc. Apoi, Papa Francisc a avut, tot la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, autorităţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi corpului diplomatic. Şeful statului şi Papa au susţinut discursuri. La evenimentele de la Cotroceni au participat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În public, la ceremonia oficială pentru primirea Suveranului Pontif, Papa Francisc, s-au aflat copii și tineri de la Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Studenților din România, Consiliul Tineretului din România, Școala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi/ Madrigal, Cercetași și Asociația Națională a Surzilor din România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.