Lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, vrea să-l vadă pe Trump „la închisoare”

0

Lidera democraţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, a afirmat că ar prefera să-l vadă pe Donald Trump mai degrabă „la închisoare” după ce va fi învins în alegerile prezidenţiale din 2020, decât ţinta unei proceduri de destituire, informează joi site-ul Politico, preluat de AFP.

„Nu vreau să-l văd destituit, vreau să-l văd la închisoare”, a afirmat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în timpul unei reuniuni în spatele uşilor închise, marţi, cu mai mulţi înalţi responsabili ai grupului său parlamentar, dintre care unii pledează în favoarea declanşării unei asemenea proceduri, potrivit site-ului Politico.

Democrata Nancy Pelosi a afirmat că înţelege poziţia susţinătorilor – încă minoritari – ai unei destituiri, declarând totodată că încă nu este momentul potrivit pentru lansarea acestei proceduri, foarte impopulară în sondajele de opinie şi sortită deocamdată eşecului în Congres, din lipsă de susţinere suficientă din partea republicană.

„Ei s-au pus de acord asupra menţinerii tuturor opţiunilor pe masă”, a declarat pentru Politico o purtătoare de cuvânt a lui Pelosi, Ashley Etienne.

Democraţii dezbat asupra căii de urmat după publicarea, la 18 aprilie, a raportului procurorului special Robert Mueller asupra ingerinţei Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

După o lungă anchetă, el a conchis că nu a existat o înţelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, însă nu a ridicat suspiciunile privind amestecul lui în justiţie. Mueller nu a recomandat inculparea miliardarului republican, protejat de imunitatea sa prezidenţială.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.