Jurnalist rus de investigații, arestat pentru trafic de droguri

0

Jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov a fost plasat în arest la domiciliu pentru două luni, fiind cercetat pentru trafic de droguri, în timp ce o instanţă din Moscova a respins cererea investigatorilor de reţinere, relatează Reuters.

Golunov, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut joi în centrul Moscovei, în rucsacul său fiind găsite droguri, potrivit poliţiei şi a angajatorului său, portalul online de ştiri Meduza, cu sediul în Letonia.

Avocatul lui Golunov, care este cunoscut pentru investigarea presupuselor fapte de corupţie din rândul autorităţílor de la Moscova, a declarat că bănuieşte că poliţia i-a plasat drogurile clientului său şi că Golunov a fost agresat fizic.

Golunov neagă acuzaţiile. Îmbrăcat în blugi albastri şi un tricou negru, acesta le-a spus oamenilor prezenţi în instanţă în timpul unei pauze că a primit ameninţări în legătură cu o anchetă privind industria serviciilor funerare.

„Nu am comis o crimă, sunt gata să colaborez cu ancheta, nu am nimic de-a face cu drogurile”, a spus Golunov, citat de agenţiile ruse de ştiri.

Golunov este acuzat de tiar anchetatorii au cerut instanţei să-l ţină în arest timp de două luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.