Guvernul condus de Maia Sandu, recunoscut de Uniunea Europeană

Uniunea Europeană (UE) a afirmat că recunoaște noile autorități de la Chișinău în persoana majorității parlamentare PSRM-PAS-PPDA și a Guvernului Maiei Sandu.

UE a emis un comunicat prin care ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul de la Chișinău, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale.

Anunțul a fost făcut de comisarii europeni Federica Mogherini (foto) și Johannes Hahn. „Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul democratic și legitim pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul nostru de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, precizează comisarii printr-un comunicat.

Totodată, UE îndeamnă la calm și reținere. „Având în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.