Protest inedit la Secţia Specială de investigare a magistraţilor

0

Scandal la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Protestarii au aruncat cu vopsea roşie la poarta de la intrarea în clădirea care adăposteşte Secţia Specială de investigare a magistraţilor, potrivit România TV.

Procurorul Andrei Bodean, şeful DNA Constanţa, cunoscut după ce a trimis în judecată mai mulţi afacerişti şi politicieni controversaţi precum Nicuşor Constantinescu sau Radu Mazare, a fost citat la Secţia specială de investigare a infracţiunilor din justiţie chiar în această zi.

Bodean are calitatea de suspect și urmează să fie pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor și fals intelectual.

SIIJ i-a deschis un dosar penal la cererea fostului avocat constănţean Sorin Calaigii, condamnat definitiv în 2016 la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Dosarul respectiv a fost instrumentat de procurorul Andrei Bodean. Acesta a fost delegat la şefia DNA Constanţa în 1 octombrie 2018, iar la 1 aprilie 2019 a fost reconfirmat în funcţie.

Andrei Bodean se află printre magistrații care au semnat scrisorile împotriva modificării Legilor justiţiei, a participat la proteste şi a candidat la şefia DNA împotriva Adinei Florea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.