Dan Barna vrea referendum pentru reformarea CCR

0

Dan Barna a afirmat, în emisiunea Marius Tuca Show, cu privire la reviziuirea Constituției, că aceasta ar trebui să conțină, pe lângă inițiativa „Fără penali”, și modalitatea în care funcționează Curtea Constituțională a României. Liderul USR a profitat însă din plin de bani de la stat, prin firma sa, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL.

Liderul USR Dan Barna vrea refacerea modului de funcţionare a CCR printr-un nou referendum. Legat de ce ar trebui să conțină revizuirea constituției, Dan Barna a spus: „Fără penali categoric. Funcționarea CCR, pentru că din păcate de multe ori s-a transformat dintr-un prezumtiv arbitru, în jucător de legi. Apoi o clarificare a tipului de stat care e România, pentru că s-a creat Constituția să îi fie utilă domnului Iliescu. Atunci trebuie să clarificăm această republică semiprezidențială cu executiv dual, în care cine țipă mai tare ia puncte mai multe”.

Cât privește inițiativa legislativă „Fără penali”, liderul USR a completat: „în momentul de față trebuie să intre în Parlament pentru vot și apoi referendum”

Pe de altă parte, Dan Barna vrea reformarea unui stat de care a profitat. Președintele USR a obţinut bani de la stat, prin firma sa, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, scrie newstandard.news.

Conform sursei citate, în 2015 avea peste 1,7 milioane de lei datorii la stat prin firma sa, care a prosperat apoi în guvernările PSD. La 4 septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor, condus de liberalul Radu Stroe, în prezent PSD, i-a oferit firmei pe care o conducea un contract de 992.194 lei cu TVA (220.576,4 euro), pentru servicii de elaborare și tipărire a ghidului de procedură, machetare și tipărire de fluturași, în cadrul unui program denumit „Dezvoltarea Capacității Instituționale a MAI în domeniul gestionării dosarelor europene”.

Al doilea minister care i-a atribuit companiei lui Barna un contract, în valoare de 352.626,2 lei cu TVA (78.361,4 euro) este Ministerul Justiției. Parafarea a avut loc în data de 17 octombrie 2014, când la conducerea Ministerului Justiției se afla actualul senator PSD Robert Cazanciuc.

Un alt contract a fost primit de societatea respectivă în data de 18 februarie 2010, de la Consiliul Județean Ialomița, condus, atunci, de „baronul” PSD Vasile Ciprian Ciupercă. Obiectul contractului era prestarea unor servicii, iar valoarea s-a ridicat la 90.528,7 lei cu TVA (22.632,2 euro).

SC Grupul de Consultanţă și Dezvoltare DCG SRL a mai încheiat și contracte prin cumpărare directă. Unul dintre acestea, în valoare de 2.730,2 lei cu TVA, a fost atribuit de Prefectura Constanța, în 7 octombrie 2014, tot sub guvernarea PSD.

Alte contracte similare au fost încheiate cu Asociația Transilvania Nord sau cu Asociația Grup de Afacere Locală Făgăraș. Un alt contract a fost primit de compania în cauză chiar în data de 20 ianuarie 2017, când Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a achiziționat servicii de consultanță în derularea de proiecte cu fonduri europene în valoare de 129.710 lei cu TVA (28.824,4 euro). În total, contractele publice ale firmei lui Barna se ridică la 1.734.2259 lei cu TVA, adică 392.530,9 euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.