Teodorovici îl demite pe Mișa și de la şefia Direcţiei Mari Contribuabili din ANAF

0

Ionuţ Mişa, fostul ministru de Finanţe, a fost demis de la conducerea Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că demiterea lui Mişa s-a făcut din acelaşi motiv pentru care a fost schimbat de la şefia ANAF la începutul anului.

Ionuţ Mişa a fost revocat de la conducerea ANAF la începutul anului şi înlocuit cu lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu. Ionuţ Mişa a fost schimbat, marţi, şi din funcţia de şef al Direcţiei de Administrare a Marilor Contribuabili.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a fost întrebat, marţi, după întâlnirea cu primarii, de ce l-a îndepărtat pe Mişa şi din această funcţie.

”Mişa a fost schimbat acum din această funcţie din acelaşi motiv pentru care a fost schimbat de la şefia ANAF”, a afirmat ministrul.

La începutul anului, revocarea lui Mişa de la ANAF a fost argumentată de Teodororovici prin faptul că Fiscul trebuie ”să îşi schimbe radical mentalitatea” şi să eficientizeze colectarea în special a TVA.

Între cei doi a existat un schimb de replici anul trecut, după ce Teodorovici l-a înlocuit pe Mişa în funcţia de ministru al Finanţelor. Actualul ministru al Finanţelor l-a criticat, anul trecut, pe fostul şef al ANAF de modul în care a gestionat recuperarea unui imobil şi a unor sume de bani în cazul casei din Sibiu pierdută în instanţă, în 2015, de către familia preşedintelui Klaus Iohannis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.