Congresul PSD nu se amână. Pesediștii îşi vor alege conducerea pe 29 iunie!

0

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis ca viitorul Congresul al partidului, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a PSD şi se va modifica statutul partidului, să aibă lor în data de 29 iunie. Potrivit unor surse citate de Romania TV, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu ar fi dorit amânarea Congresului PSD, dar propunerea a fost respinsă. Şi premierul Dăncilă a declarat, înaintea CEx, că nu se pune problema amânării Congresului PSD. De asemenea, în CEx s-a mai decis ca fiecare filiala sa aiba acelasi numar de delagati pe care l-a avut la precedentul Congres. Până acum, Viorica Dăncilă este singura care şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia PSD.

Social-democraţii au decis, joi, ca în 29 iunie să aibă loc Congresul PSD pentru alegerea noii conduceri după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan, a spus că joi la Parlament că „nu suntem răzgândaci, iar deciziile se vor respecta”, asta în contextul în care potrivit unor surse politice Paul Stănescu și Marcel Ciolacu ar vrea amânarea Congresului.

„Decizia CEx se va respecta. Eu n-aș fi de acord, pentru că nu suntem răzgândaci, nu putem să ne culcăm dimineața cu o decizie și să ne trezim seara cu altă decizie. Este aberant. Și în toată lumea civilizată într-o săptămână, când îți pleacă șeful partidului sau ți-l arestează, se fac alegeri din acest punct de vedere și se rezolva situația”, a spus Marian Oprișan, înaintea CEx al PSD.

Şi premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea, a spus, înaintea CEx PSD, că nu se pune problema amânării Congresului PSD din 29 iunie. 

„S-a luat o decizie în CEx, deci nu se modifică. PSD este un partid care isi respecta deciziile luate”, a declarat Viorica Dăncilă.

PSD vrea ca în Congresul din 29 iunie să modifice Statutul PSD astfel încât președintele partidului să nu mai ales de toți membrii partidului, ci alegerea șefului PSD să se facă de delegații trimiși de filialele la Congres, numărul delegaților din fiecare județ urmând să fie stabilit în baza unei norme de reprezentare agreată în partid în baza mai multor criterii precum numărul de membri sau rezultatele din ultimele alegeri. După care, în același Congres, să se procedeze la alegerea președintelui PSD și a președintelui executiv PSD, potrivit noului Statut.

Potrivit legii partidelor politice (legea nr.14 din 9 ianuarie 2003, republicată), dacă PSD își modifică Statutul și face alegeri fără să anunțe la  Tribunal modificarea Statutului, atunci riscă dizolvarea, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.