Rareș Bogdan, mesaj tranșant către liderii USR

0

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, luni seara, într-o emisiune la Antena 3, că USR ar trebui să se gândească „dacă un calcul politicianist meschin este mai bun decât salvarea unei ţări”, referindu-se la faptul că acest partid a anunţat că nu va intra la guvernare decât după organizarea de alegeri parlamentare şi a precizat că el pledează pentru o mare coaliţie a opoziţiei şi susţinerea unui candidat unic la prezidenţiale.

Rareş Bogdan a precizat că PNL a spus clar de la început că trebuie să-şi asume guvernarea. Nu a existat nicio tabără care să spună că am risca să ne erodăm.

„Votul românilor în urmă cu 3 săptămâni a fost extrem de clar. A fost un vot dat partidelor de dreapta, chiar dacă e vorba de alegeri europarlamentare. Cei care au votat au spus extrem de clar: scăpaţi-ne de ăştia! Oamenii nu ne-au votat nici să fim primadone, nici să ne gândim politicianist cum putem să ne conservăm voturile, ci de a încerca să intrăm la guvernare”, a subliniat europarlamentarul PNL.

Bogdan a spus că partidele dreptei au obţinut împreună aproape 6 milioane de voturi.

„Votanţii nu ne vor ierta dacă nu încercăm tot ce e posibil pentru a răsturna Guvernul şi pentru a veni la guvernare acum, nu peste un an şi jumătate. (…) Dacă aşteptăm ca PSD-ALDE să se erodeze şi să venim la guvernare la finalul anului viitor, s-ar putea ca ceea ce găsim să fie atât de jos încât să fie extrem de greu să ridicăm economia”, a subliniat el, precizând că, „dacă nu trece moţiunea, are de pierdut România”.

„Cine crede că PSD e astăzi învins se înşală. PSD se poate reface într-un an şi jumătate”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Rareş Bogdan a subliniat că negocierile pentru moţiunea de cenzură trebuie să se poarte până în ultima clipă: „Eu n-aş sta liniştit în această noapte, aş încerca să stau de vorbă cu parlamentari nemulţumiţi din PSD, din ALDE. Şi acolo sunt oameni raţionali. Aş negocia până în ultima clipă”.

El a mai spus că USR trebuie să ia exemplul Maiei Sandu şi al lui Andrei Năstase din Republica Moldova, cărora le-a fost foarte greu să se alieze cu Igor Dodon, dar altfel lăsau ţara pradă oligarhului Plahotniuc.

„Cei de la USR să se gândească dacă un calcul politicianist meschin e mai bun decât salvarea unei ţări. Bunicii mei şi bunicii dvs. când au mers pe front nu s-au gândit la ce au de câştigat, ci la cum salvează ţara. Deci dacă domnii din USR se gândesc cu adevărat la România şi nu la cariera fiecăruia, atunci se vor gândi în primul rând la România şi la ce pot să facă pentru ţara asta, şi nu la câte locuri sau procente ar obţine în plus la eventuale confruntări electorale”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a pledat şi pentru o mare coaliţie a opoziţiei de tipul CDR sau Alianţa DA şi susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.
„În noiembrie 2015, Klaus Iohannis i-a întins o mână lui Dacian Cioloş şi l-a susţinut pe Dan Barna. Acum să înţeleagă şi ei şi să întoarcă un serviciu”, a spus Rareş Bogdan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.